Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Som fem-årig kom Adnan til Danmark fra Irak med sin familie. Siden voksede han op og blev en glimrende journalist, du kender ham måske fra 'Det Politiske Talkshow' eller som fast satireindslag på P3, og nu er han klar med en ny P3-serie, 'Adnan og de smukke løgne', hvor han går i flæsket på skønhedsindustrien. En stor fornøjelse at byde Adnan velkommen herunder.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

”Alenetid. Når nogen spørger, hvad man skal i weekenden, så har man ofte lyst til at fortælle om alle mulige planer med andre mennesker. Sådan havde jeg det i hvert fald længe, hvorfor jeg fyldte mine weekender op med alt muligt, jeg i bund og grund ikke havde lyst til. For jeg holder virkelig af bare at være sammen med mig selv.

Det er her, hvor jeg ikke behøver at tage hensyn, og hvor jeg for en stund kan lægge forfængeligheden på hylden. Jeg kender ikke noget bedre end at ligge i sengen, se en serie og kun have socialt samvær med Wolt-buddet. Flere burde prøve det. Det er stærkt vanedannende.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

”To køkkener. Ja, det lyder fornemt, men det er faktisk det stik modsatte. Min kæreste og jeg har brugt hele vores formue på vores drømmekøkken, som er etableret et nyt sted i lejligheden. Men nu hvor bankkontoen er tømt, og vi desværre er udstyret med udelukkende tommelfingre på hænderne, har vi nu i et år også levet med det gamle IKEA-køkken. Vi kommer heldigvis af med det i weekenden, når vi får besøg af svigerfamilien, der har hænderne godt skruet på.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

”Hvis jeg ikke må nævne Wolt, så har jeg lige købt en ordentlig omgang maling til det rum, hvor det gamle køkken er.

Min kæreste er ikke så modig hvad angår farver, men jeg har nu fået min vilje. Eller næsten. Den gule farve, jeg troede, vi var enige om, er blevet så lys, at man efterhånden ikke kan kalde den gul. Ligesom den røde farve er blevet bordeaux. Ja, det er ikke nemt at skubbe folk ud af deres komfortzone, men vi arbejder på det.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

”Jeg er vokset op i et hjem, der aldrig nogensinde rejste. Det vildeste, jeg kunne fortælle om min sommerferie til mine klassekammerater, var min tur til Djurs Sommerland med beboerforeningen. Så i mine voksenår har jeg virkelig forsøgt at kompensere ved stort set kun at rejse nye steder hen.

Pointen er med andre ord ikke at vende tilbage til samme destination, før jeg har rejst hele verden rundt. Men når det er sket en dag , så vil jeg nok vende tilbage til Asien. Uanset hvilket asiatisk land jeg har besøgt, er jeg blev mødt af de varmeste mennesker.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Det gjorde jeg i valgkampen 2019, da jeg som journalistpraktikant på det gamle Radio24syv skulle konfrontere politikere med alle de spørgsmål, som de i løbet af den forrige valgperiode havde nægtet at svare på.

Her mærkede jeg, at jeg ikke var bange for at konfrontere, selv hvis det var ubehageligt, grænseoverskridende eller akavet. Jeg fandt ud af, at når det kom til stykket, så svigtede modet ikke.

Det er måske også derfor, at jeg i dag trives med at lave satire. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har sat mig selv i grænseoverskridende situationer, og selvom det sjældent er sjovt i momentet, så ved jeg, at det færdige produkt nok skal blive det.”

Følg Adnan her.