Andreas Karlsson er direktør i Sticks'n'Sushi og har 230 rejsedage om året: "Balancen mellem arbejde og fritid er ikkeeksisterende for mig, men jeg ville ikke lave det om" scroll-down

Andreas Karlsson er direktør i Sticks'n'Sushi og har 230 rejsedage om året: "Balancen mellem arbejde og fritid er ikkeeksisterende for mig, men jeg ville ikke lave det om"

Direktør i restaurantkæden Sticks’n’Sushi Andreas Karlsson bor med sin kone Anna og deres hund en lille times kørsel syd for London. Hjemmelivet i den store villalejlighed i en 150 år gammel victoriansk bygning handler for ham om at samle mennesker, han holder af, omkring sig og om den endeløse fornøjelse i at holde plænen fri for blade.

Af Camilla Bevensee
Foto: Marc Abe
Livsstil Euroman

Hvad er det første, du gør, når du kommer hjem?

”Jeg hilser altid på vores puddelblanding Elsie. Hun kommer springende ud til døren for at sige hej, og det er der ikke andre, der gør. Hun er altid glad for at se mig, også selvom jeg kommer sent hjem.”

Hvordan er atmosfæren i dit hjem?

”Både min kone og jeg arbejder meget og har meget kontakt med mennesker i løbet af dagen, så når vi er derhjemme, er der ofte stille og ikke så meget fart på. Der er blevet endnu mere stille, nu hvor vores datter er flyttet til London for at studere.

Når det er sagt, så forstår de fleste nok et hjem som et sted, man kommer hjem og sover hver aften. Men jeg er i Berlin eller i København for at arbejde halvdelen af ugen, så jeg har på den måde flere hjem, hvor tempoet og atmosfæren er meget forskellig.”

Har du nogle særlige morgenrutiner?

”Uanset hvor jeg er, om det er i København eller Berlin, hjemme eller på et hotel, så starter jeg min dag med en god kop English Breakfast-te med et skvæt mælk i. Da jeg flyttede til England for 28 år siden, stod landet foran mig med det, det nu havde at tilbyde, og det, jeg valgte at tage til mig, var den her kop te.”

Er der huslige pligter, du gør en særlig dyd ud af, og som du faktisk værdsætter?

”Jeg har ansvaret for haven, plænen og træerne. Hvert efterår bruger jeg hele weekender på at rive visne blade sammen og nyder hver en time. Jeg er et udendørsmenneske. Jeg stryger også selv mine skjorter, og det er et frirum, jeg bruger til at blive opdateret på verdenssituationen med BBC World News i ørene.”

Har du en god work/life balance?

”Servicebranchen er en sjov industri at være beskæftiget i. Jeg har i mit daglige liv mulighed for konstant at observere, hvordan andre yder en service. I toget, på flyet, i en butik, jeg besøger. Jeg er altid i berøring med netop det, jeg tjener penge på og forsøger at blive bedre til, og derfor er det for mig en livsstil at drive en virksomhed, som service er sådan en essentiel del af.

Balancen mellem arbejde og fritid er ikkeeksisterende for mig, men jeg ville ikke lave det om.”

Har du et yndlingssted i dit hjem?

”Vores havestue. Det er et lille hus midt i haven, hvor jeg også kan sidde og arbejde, når jeg en sjælden gang arbejder hjemmefra. Det er et helt genialt sted især om morgenen. Duggen ligger stadig på græsset, og man kan høre fuglene vågne og begynde at synge.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

”Farvet af mit erhverv som ejer af en sushi-restaurantkæde har jeg nogle meget skarpe, japanske knive. Jeg har stor respekt for dem og bruger dem med samme disciplin og nøjsomhed som vores gode kokke i restauranterne. Resultatet bliver nok ikke helt det samme, men jeg føler mig som en god kok, når jeg arbejder på den måde med de her knive.”

Hvad laver du, når du er alene hjemme?

”Jeg holder med West Ham United, og hvis de spiller, og jeg er alene hjemme, tænder jeg for fjernsynet og ser kampen. Jeg har sæsonkort til stadion, så jeg prøver at komme afsted med en gruppe venner, så ofte jeg kan, men ellers prøver jeg at bakke op om holdet fra sofaen.”

Har du ambitioner for dit hjemmeliv dette efterår?

”Med den tid, vi lever i, hvor der er så mange konflikter, har jeg fokus på at bruge mere tid sammen med mine venner og min familie. Jeg har også en ambition om at have flere mennesker omkring mit middagsbord oftere. Helst mere end otte mennesker til middag og helst flere gange om måneden.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Bolig