Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tide pod challenge

Foto: Youtube

Tide pod challenge

Farligt fænomen: Youtube-brugere spiser gift i 'vasketabs-udfordringen'

Firmaet bag vasketabsene advarer mod at hoppe med på bølgen.

Gennem tiden har Youtube været platform for adskillige sære fænomener, hvor folk for rullende kamera udfører forskellige udfordringer. Af nogle få kan nævnes Kylie Jenner-udfordringen og kanel-udfordringen, som fik hundredvis af brugere til at uploade videoer, hvor de henholdsvis to- eller tredoblede deres læbers størrelse eller spiste en skefuld kanel (hvilket er en del mere smertefuldt, end det lyder til) for efterfølgende at uploade videoerne til interesserede seere.

Og nu er endnu et underligt fænomen gået viralt på videomediet: vasketabs-udfordringen. Den går i al sin enkelthed ud på, at brugere spiser vasketabs fra firmaet Tide - fordi de åbenbart ser fuldstændig uimodståelige ud - og naturligvis filmer hele seancen, så øvrige Youtube-brugere kan følge med.

Fænomenet opstod efter sigende allerede i 2015, men er først begyndt at cirkulere på de sociale medier i den seneste tid. Youtubes moderatorer opsnappede dog hurtigt den stigende tendens og er siden begyndt at slette brugernes videoer for at undgå, at fænomenet breder sig.

Tide, som står bag de pågældende vasketabs, har været ude og advare om at hoppe med på bølgen.

“Vores vasketabs er et højt koncentreret middel, der skal bruges til at rengøre tøj, og de bliver brugt sikkert i millioner af husstande dagligt. De skal kun bruges til at vaske tøj og holdes væk fra børn. De bør ikke bruges til leg, uanset hvad omstændighederne er, selv hvis det er ment som en joke,” skriver en talsperson fra Tide i en officiel udtalelse.

Også US Consumer Product Safety Commission har kommenteret på sagen.

"En meme bør ikke lede til en familietragedie. Spis ikke gift," skriver de på Twitter.

I CBS-indslaget herunder kan du se en række Youtube-brugere forsøge at gennemføre vasketabs-udfordringen.