Kommer elcyklerne til at lægge jernhesten i graven én gang for alle? scroll-down

Kommer elcyklerne til at lægge jernhesten i graven én gang for alle?

En cykel er ikke længere bare en cykel. Nu skal der sættes strøm til, og det kommer til at gå hurtigere end nogensinde. Vi har fundet tre elcykler, der skubber grænserne for design og funktionalitet.

Af Kristoffer Dahy Ernst
Foto: PR
Livsstil Euroman

Grundlæggeren af bilfirmaet Ford, Henry Ford, er berømt for at skulle have sagt følgende:

”Hvis jeg havde spurgt mine kunder, hvad de ønskede, ville de have sagt en hurtigere hest.”

I stedet gav Ford dem personbiler, og således var han med til at vende op og ned på den måde, mennesket transporterede sig på i starten af 1900-tallet. Hvis man spørger cyklister, hvad de gerne vil have, er Henry Fords eksempel dog ikke helt gyldigt.

For i takt med trængsel på vejene, stigende priser på benzin og el og dyre værkstedsregninger er det netop en hurtigere (jern)hest og ikke et alternativ på fire hjul, man begærer.

Enter: Elcyklen. Indrømmet, denne redaktion har været tilbageholdende og skeptisk over for elcyklens stigende popularitet.

Det føles som snyd, når man okser afsted på sin rugbrødsdrevne havelåge, mens man bliver overhalet af en elektrificeret medcyklist, der ser stort på både modvind og bakker.

Men vi bliver langsomt klogere. For samtidig med, at designet også tager syvmileskridt i den rigtige retning, pibler det frem med elcykler, man rent faktisk gerne vil blive set på.

Udvalget af elcykler med integrerede batterier, der næsten ikke er synlige, stiger hastigt. Og har du først én gang fået hjælp af en cykel med assisterende elmotor, begynder det at blive svært at holde fast i argumenterne om, at en gammeldags cykel er det eneste saliggørende.

Det eneste, der skulle holde dig tilbage, er prisen. Men hvis alternativet er bil nummer to, ved vi godt, hvor vi står.

Se, hvad vi ellers skriver om: Cykling