Det er sommer, københavnerne triller ud af den danske hovedstad, og turisterne valfarter til. Og eminente overnatningsmuligheder går de ikke ned på. Det store rejsemedie Travel+Leisure har nemlig kåret to københavnske hoteller til Skandinaviens bedste gennem en afstemning blandt mediets læsere.

Det drejer sig først og fremmest om Coco Hotel, der ligger på Vesterbrogade tæt ved Vesterbros Torv, og selvfølgelig – fristes man til at sige – Hotel d’Angleterre.

I afstemningen, hvor der er afgivet 685.000 stemmer, får det vesterbroske hotel en score på 93,45 ud af 100 mulige, mens det klassiske hotel på Kongens Nytorv får 92,50 i ’læserscore’. Og det var altså nok til en relativt suveræn første- og andenplads i konkurrencen. Scoren er vurderet ud fra fem parametre: værelser og generelle faciliteter, lokation, service, mad og værdien af oplevelsen.

Coco Hotel er et såkaldt boutiquehotel, som åbnede i 2020 med et fokus på, skriver de selv på deres hjemmeside, en blanding af ”fransk finesse og nordisk kuratering”. Men det relativt nye hotel har altså overhalet det nærmest legendariske Hotel d’Angleterre indenom i det internationale medies årlige ’Worlds Best Awards’.

”Interiøret har lyse, muntre farver. Stemningen er ungdommelig, der er et rum dedikeret til bordtennisborde på femte sal, men hotellet er ikke alt for hipt. Der er en heldagscafé med en udendørs gårdhave og en atmosfærisk vinbar. Det bedste af det hele er, at der er lys og luft og en følelse af velvære overalt på hotellet, der giver vores læsere lyst til at vende tilbage,” skriver Travel+Leisure om begrundelsen for valget af Coco Hotel som vinder af Skandinaviens bedste hotel.

Det ellers enormt pæne resultat for de to danske hoteller var dog ikke nok til at sikre dem en plads på mediets top-100 på verdensplan. For at snige sig ind i det fineste selskab skulle man have en score på mere end 96,70. Four Seasons i Istanbul blev kåret til verdens bedste hotel af læserne.