Instagram kan bedrage. Det er det budskab, den 24-årige blogger Chessie King gennem de seneste måneder har forsøgt at sprede på sin profil på det sociale medie ved at vise forskellen på Instagram og virkeligheden.

Ved at poste en serie af to billeder side om side, der er taget med få sekunders mellemrum, gør King oprør mod det idealiserede billede af kvindekroppen med slanke ben, en tonet mave og en perfekt trutmund. Det gør hun for at vise, at hun på trods af sin trænede krop ikke altid ser så perfekt ud, som hun førhen har prøvet at få sine mere end 239.000 Instagram-følgere til at tro - og for samtidig at sprede budskabet om, at det er helt normalt og okay.

Til Mail Online fortæller hun, hvordan hun tidligere selv har brugt forskellige redigeringsapps til sine billeder, så hendes bryster så større ud, hendes ben virkede tyndere og hendes mave slankere. Hun giver her Instagram skylden for at være en ‘perfektionsfælde’ og en af hovedårsagerne til, at folk stræber efter den fejlfri bikinikrop.

“Alt jeg kunne se på Instagram var bare ‘perfektion’. Det har taget mig lang tid at have en bikini på uden at have lyst til at tage et håndklæde og pakke mig ind i det, hver gang nogen kiggede på mig,” siger hun.

King er blot en ud af de mange, der deltager i den bølge af kropspositivisme, der lige nu raser på Instagram. Andre aktivister tæller Instagrammere som Zanna van Dijk og Tally Rye, der på samme måde som King poster side-om-side-billeder for at vise, hvor meget man kan manipulere med et billede med få redskaber, og at ingen har den “perfekte” krop - heller ikke de store Instagram-stjerner med flere hundrede tusinder af følgere.