scroll-down

Magnus Millang: ”Jeg skal bare tænke på at drikke et glas hvidvin, og så bliver jeg rød i hele hovedet”

Skuespiller, instruktør og komiker Magnus Millang udpeger sine favoritter – fra hans knap så hemmelige yndlingshotel til et motto, der rimer på Läkerol, og videre til en helt bestemt pastaret.

Af Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Livsstil Euroman

Ansigtscreme → Jeg skal bare tænke på at drikke et glas hvidvin, og så bliver jeg rød i hele hovedet. Derfor har jeg en hel rutine med ansigtsvask, serum og creme fra Biologique Recherche. Jeg ligner stadig en flaske portvin i ansigtet, men det er klart bedre, så længe jeg bruger det.

App → En af de apps, jeg er gladest for, er en fotoredigerings-app, der hedder VSCO. Den er god til både lige at give dine billeder et hurtigt pift og til at redigere lidt dybere i dine episke øjeblikke, når du er på ferie eller bare ikke har andet end din telefon.

Arvestykke → Mit Leica M4-kamera. Jeg fik det af min far, kort inden han døde. Når det skal være skarpt, blødt og analogt på samme tid, så er det kameraet.

Bog → I nyere tid er Kaspar Colling Nielsen stadig en af mine yndlingsforfattere. Hans mørke fantasi og samtidssatire er virkelig underholdende. ’Den danske borgerkrig’ er stadig noget af det sejeste, jeg har læst.

Briller → Etnia er mit foretrukne solbrillemærke. Det er fra Barcelona, hvor de har en femetagers flagship-butik. Så tag derhen, hvis du vil have et par stilede solbriller.

Bukser → Sorte Levi’s 501. De går til næsten alt – om det er nytårsaften eller en tur på sofaen.

Bælte → Et simpelt læderbælte gør ingen skade.

Cocktail → Dry Martini.

Duft → Duften af mig selv – når jeg er ren, altså. Men i 1998 var det Issey Miyake i voldsomme mængder.

Film → Da jeg var lille, var det ’Coming to America’. Da jeg var teenager, var det ’The Big Lebowski’. Da jeg var hipster på Nørrebro, var det ’Dårlig dannelse’ eller ’La mala educación’ som er filmens spanske originaltitel. Nu er det Pixar-filmen ’Sjæl’.

Fjende → Jeg arbejder på slet ikke at have nogen.

Frakke  En brunternet uldfrakke fra Wood Wood, som klæder mig sygt godt.

Gadget Okaaaaay. Jeg har så mange gadgets. Lige nu er favoritten nok min spanske mixerpult fra ECLER, som hedder Warm 2. Eller også er det min skrivemaskine, Freewrite, der synkroniserer med Google Docs og ikke har en mail, internetbrowser eller noget. Den kan kun skrive.

Hat → Elsker en go’ cap. Min favorit lige nu er min sandfarvede Phanta.

Hotel → Jeg har et hemmeligt sted, som jeg virkelig synes er fedt, men man må ikke fortælle om det til nogen. Det ligger på Langkawi i Malaysia og hedder The Datai. Det var ikke længe, jeg kunne holde på den hemmelighed.

Jakke → Jeg har en gammel brun og orange Carhartt ’Detroit’-jakke, som jeg synes bliver federe hvert år, der går. Det er også den, Matthew McConaughey har på i ’Interstellar’. Åndssvagt fed jakke.

Jakkesæt → Jeg føler mig rigtig sej i mit sandfarvede sæt fra Libertine Libertine.

Kunstner → På det seneste har jeg været meget betaget af en kunstner, der hedder Karyn Lyons. Det er jeg sådan set stadig. Hun er en amerikansk kunstner, som skaber nogle ret seje og intime øjeblikke af mennesker.

Morgenmad → Et stort glas vand, et stykke ristet rugbrød med ekstralagret ost og en sort kop kaffe – og et tyggegummi til efter.

Motionsform  Løb.

Motto → “What we do in life, echoes in eternity.

Musik → Mine lyttevaner svinger meget, men jazz og metal dominerer mest. På det seneste har jeg dog også lyttet til en del britisk hiphop som Loyle Carner og Kofi Stone.

Møbel → Jeg synes, en sofa er et genialt møbel. Jeg elsker sofatid. Ellers kan en lænestol også være helt fantastisk, og jeg har længe ønsket mig Eames’ ’Lounge Chair’.

Overspringshandling → At kigge på vinyler på Discogs.

Podcast → ’Genstart’. Perfekt at lytte til for kort tid efter at kunne lege ekspert på et givent område.

Pung → Grøn Commes des Garçons-pung.

Rejsedestination → Catalonien – det bedste fra Spanien med lidt fra Sydfrankrig.

Livret → Elsker at få røde kinder til en omgang svampepasta lavet efter de italienske kogebøgers forskrifter med et glas hvidvin til. Meursault, hvis det skal være helt perfekt.

Sengetid → 22.30.

Skjorte  En kortærmet fra Libertine Libertine i sort med mønster.

Sko → Har et par cowboystøvler i krokodilleskind, som jeg er meget glad for. Når man skal have et jakkesæt på, tager de toppen af Nordea-viben ud af outfittet.

Slips  Har et vintage Versace-slips, som jeg har arvet fra min morfar. Ret fedt, hvis jeg selv skal sige det.

Smykke  Går ikke rigtig med smykker. Det er, som om jeg er lidt for buttet til, at jeg synes, det klæder mig. Jeg havde en vielsesring, men den gik jeg heller aldrig med, og nu er den stjålet. 

Spiritus  Gin.

Strømper → H2O Fagerholt-sokker.

T-shirt → Elsker en ny, hvid, plain T-shirt.

Taske → En grøn Filson-skuldertaske. Har prøvet ihærdigt at finde en ny, men vender altid tilbage til den. Den er måske lidt forudsigelig.

Transportmiddel → At gå.

Trøje → En turtleneck. Den gør bare noget godt for mit runde hoved.

Underbukser → Hvide Brooks Brothers-boxershorts.

Undskyldning → Jeg er klart mest til ærlighed. Jeg føler, at alle undskyldninger er løgn, så jeg har meget mere respekt for nogen, der kommer og siger “undskyld, jeg kommer for sent, men jeg var virkelig stiv i går og snoozede lige et par timer ekstra i morges” i stedet for at finde på en løgn.

Ur → Et fra Ole Mathiesen i mørkeblå. ’1919 Heritage’ hedder modellen.

Tatovering → Har ingen, men hvis det skulle være, skulle det være min børns navne skrevet i Metallica-skrifttypen.

Vågnetid → Sent! Men det er ikke sket i mange år nu. Selv når jeg har muligheden, vågner jeg senest 8:00. Jeg er skadet af børnefamilielivet, hvad det angår.

Se, hvad vi ellers skriver om: Herretøj, Herremode, Drinks og Vin