Sponsoreret af Nissan

En helt ny formfor firehjulstræk gennemsyrer Ariya e-4ORCE.

Nissan har nemlig skabt et firehjulstræk, der giver deres nyeste skud på modelprogrammet nogle helt særlige fordele sammenlignet med mere traditionelle firehjulstræk. Det indbefatter blandt andet hurtigere reaktioner og mere stabilitet.

Med en motor både på forakslen og på bagakslen har Ariya en bedre vægtfordeling og en mere effektiv fordeling af drejningsmomentet.

Firehjulstrækket muliggør individuel styring af hvert hjul, hvilket resulterer i en mere præcis bremseeffekt og momentlevering. Det gør køreoplevelsen mere behagelig, da Ariya får et bedre vejgreb og bliver mere stabil.

Nissan-Ariya-badge_e-4ORCE_614.jpgDen banebrydende e-4ORCE-teknologi i Ariya giver en bedre trækkraft og samtidig en mere smidig køreoplevelse.

Modellerne med e-4ORCE har tilmed en rækkevidde på op til 515 km, og Ariya har en 22 kW AC-opladning som standard. Ariya e-4ORCE fås med et 87 kWh batteri, som giver en fuld opladning på fire timer.

En anden fordel ved e-4ORCE-systemet er en avanceret genindvinding af bremseenergien. Ariyas motorer producerer nemlig elektricitet fra bevægelsesenergien, som så bruges til at genoplade batteriet.

Hvad enten du skal køre længere ture eller bykørsel, kan du forvente meget af Ariya. Nissan har nemlig sneget en masse detaljer ind i bilen, hvilket både kan ses og mærkes i kabinen.

I e-4ORCE-modellerne får du som standard trådløs lader og Apple CarPlay og i udstyrsvarianten Evolve får du et BOSE audiosystem med 10 højttalere, der afspiller musik eller radio med fantastisk lyd.

Blandt andet kan du stemmestyre de to 12,3” infotainmentskærme med Alexa, så du kan finde vej til en nærliggende ladestation eller spille musik uden at skulle tage øjnene fra vejen eller hænderne fra det opvarmede læderrat.

Du kan også se frem til en opvarmet forrude, et panorama-soltag og opvarmede og elektrisk foldbare sidespejle med memory- og tilt-funktion. Ej at forglemme den elektriske bagklap, der gør det lettere at fylde og tømme bilen – selv med et barn eller masser af fyldte indkøbsposer på armen.

Nissan-Ariya-luggage_outdoor-background_614.jpgDe simple ting gør forskellen i Ariya, som for eksempel et stort, praktisk bagagerum på 468 liter med elektrisk bagklap. 

En omfattende række funktioner inde i bilen gør det også lettere at slappe af og fokusere på at nyde turen. Et yderst imponerende sikkerhedsniveau er nemlig en af de fordele ved Ariya, der er vigtige at nævne.

Nissans ProPILOT-system er en adaptiv fartpilot, som tilpasser farten, når du nærmer dig rundkørsler eller motorvejsafkørsler, ved at kommunikere med navigationssystemet.

Desuden inkluderer sikkerhedsudstyret intelligent træthedsregistrering, vognbaneassistent, kameraer, der giver dig et komplet billede af hele bilen på infotainment skærmen inde i bilen, bakspejl med kamera og nødbremse med fodgænger- og cyklistgenkendelse. Ariya er også udstyret med LED-lygter, en blindvinkelsalarm og skiltegenkendelse. Endelig er der funktionen e-Pedal Step, som tillader dig at accelerere, bremse og standse bilen ved kun at bruge speederen.

Alt dette betyder, at Ariya udmærker sig med en enestående bedømmelse og fem stjerner i den nyeste sikkerhedstest fra Euro NCAP. I passagerbeskyttelse opnår elbilen en score på 86 %, og i børnebeskyttelse lander den på 89 %. I crash-testen for 6-10-årige børn får Ariya 22,9 point ud af 24 mulige.

At designet er elegant og futuristisk, kan spores tilbage til Ariyas japanske ophav.

I kabinen smelter japansk futurisme, minimalisme og praktikalitet sammen i et funktionelt og elegant design. I praksis betyder det, at der er tænkt over hver en detalje.

Ariya_2022_Interiors_High_076_614.jpgGulvet foran alle sæder er stort og fladt, hvilket sammenlagt med en unik frihøjde på 18,5 cm giver Ariya en ekstraordinær rummelighed.

LED ambient-belysning i kabinen og langs instrumentpanelet henter sin inspiration fra den japanske papirlanternekunst, Andon, hvilket skaber en følelse af ro og hjemlighed.

I kabinen finder du det japanske mønster Kumiko, som kendetegnes ved en traditionel teknik, hvor træstykker sammensættes i et geometrisk mønster. Kumiko går igen foran på bilen og bidrager til den karakterfulde helhedsoplevelse i og uden på Ariya.

Nissans elektriske crossover/SUV er med sit magelige design og høje sikkerhedsbedømmelser en bil, du har lyst til at fragte dig selv og familien fra a til b i.

Ariya_2022_Statics_High_067_614.jpg

NISSAN ARIYA

Ariya er en helt ny 100 % elektrisk crossover fra Nissan i et strømlinet design. Den elegante elbil kan fås med firehjulstræk, hvilket sikrer en perfekt balance mellem styrke og kontrol i al slags vejr, og har desuden en rækkevidde på op til 515 km (2WD op til 536 km) på en opladning. Ariya har en intelligent førerassistent-teknologi, der både hjælper med parkering, advarer om biler i den blinde vinkel, skubber dig tilbage i din egen vejbane og selv begynder nedbremsningen, hvis den registrerer opbremsning fra forankørende biler. Ariya scorer desuden fem stjerner ved den seneste sikkerhedsbedømmelse fra Euro NCAP, og er dermed enestående til beskyttelse af både børn og voksne.

Læs mere om Nissan Ariya her.