Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Manden med det borgerlige navn Peter Bigaard er nok mest kendt som sit rappende alias Pede B. Han har været på scenen i to årtier, og mens mange andre blev voksne og fik rigtige job, holdt han fast i musikken. Det har han gjort så godt, at han i dag ikke behøver at bijobbe og arbejde deltid andre steder for at forsørge familien. Respekt. Lige om lidt (i dag, faktisk!) starter han en danmarksturné, hvor en del af koncerterne allerede er udsolgt. Det er en fornøjelse at byde velkommen til Pede B herunder.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

”Under corona begyndte mange af biograferne at vise gamle film, fordi der jo ikke kom nye film ud. Det elskede jeg. Jeg nåede at se 'The Abyss', 'Fright Night' og 'Akira', og det var mega fedt. Jeg har altid været glad for at gå i biografen, og jeg håbede, at det blev en ny ting med gamle film, men det lader desværre til at være stilnet af.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

”Mit midtlivskriseprojekt som 39-årig er ... pizza! Jeg har fundet frem til min egen, perfekte melblanding af tre slags mel. Fordelingen er 90 procent Tipo 00 for at opnå elasticitet, 5 procent rugmel og 5 procent durummel. Jeg har særlige hævekasser og en elektrisk pizzaovn fra Sage, som jeg tager op fra kælderen en gang om ugen for at lave suveræne pizzaer på 2,5 minut ved 450 grader.

Og den ting, jeg har, som ikke ret mange har, er en særlig pizzaspade med ergonomisk greb og huller i. Jeg havde en almindelig før, men fik denne i gave af min familie, og den er meget mere blæret.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

”Den kedelige, sandfærdige historie er en fartbøde. Men den sjovere historie, som jeg hellere vil nævne, er, at min hustru og jeg i sidste weekend var ude at spise og derefter til koncert med mine venner fra gruppen Binær, der spillede på Hotel Cecil. Det endte med alt for mange cocktails i baren efter koncerten, hvor regningen kom et godt stykke over 1.000 kr. Det var fedt at være ude med hende, jeg har været gift med i otte år, og først komme hjem kl. 03.30.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

”Jeg har rigtig meget familie i Norditalien på min mors side, der allesammen bor i små byer rundt om Modena og Bologna. Der er jeg kommet hele mit liv, og vi er der stadig en gang om året om sommeren. Forrige sommer var vi på roadtrip med familien, hvor børnene nu er store nok til, at det er muligt at køre bil så længe og skifte hotel ofte. Det var en magisk tur.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Jeg var i mange år paranoid i forhold til at kaste mig ud i at være fuldtidmusiker. Og det var først, da jeg blev 27 år, at jeg tog springet og begyndte at leve 100 procent af min musik. Indtil da havde jeg suppleret mit musikliv med masser af tilfældigt arbejde: PR-bureauer, tekstforfatter, bartender, køkkenmedhjælper. Jeg så det som et kæmpe skulderklap til mig selv, at jeg tog skridtet fuldt ud med musikken og fik økonomien til at køre rundt.

Nu har jeg udgivet 15 plader, jeg har været featuring på mange numre, og jeg har hjulpet så tilpas mange med at skrive, at jeg har en udmærket royalty-udbetaling hver måned. Det er ikke en hel månedsløn, men den er ganske fin som en del af min kludetæppeøkonomi, der også består af koncerter, merchandise, bibliotekspenge, workshops, foredrag og så videre. Det er jeg stolt af.”

Følg Pede B her.