Sponsoreret af Bedre Nætter

De fleste af os ved godt, hvilket mad der er sundt. En stor del af os ved, hvad der er nærende. Vi holder øje med vores sundhed, tracker vores daglige energiindtag, og vores ur fortæller os, hvor mange skridt vi har gået hver dag.

46% af danskerne sover simpelthen for lidt

Gennemsnitsdanskeren har altså helt styr på, hvad der er rigtigt, og hvad man bør, og hvordan det sunde liv føres. Men som en anden vigtig spiller på sundhedsholdet findes søvnen, der paradoksalt nok ofte ender som bænkevarmer. 46% af danskerne sover simpelthen for lidt. Og det til trods, at vi udmærket er klar over, at søvnen er en forudsætning for det levende liv.

Det vil tre iværksættere fra Silkeborg lave om på. Med deres bæredygtige serie Mayan  og med kvalitetsbetonede løsninger, som deres senge med 7 komfortzoner , vil firmaet Bedre Nætter give danskerne lyst til at lukke øjnene.

bedre-nætter.jpg

Iværksætterne, Martin og Jonas opstartede bedre nætter tilbage i 2013

Vildfarne drengedrømme

Det hele startede tilbage i 2013 med en småfilosofisk betragtning: Hvad er drømme gjort af? Den gang svarede drengene prompte, at have deres eget firma. Og hvad du vander godt, gror: Gennem de sidste syv år har drengene nu udviklet og produceret senge.

Men spørger man dem igen i dag, hvad formålet med det hele er, har de siden gjort sig anderledes erkendelser.

Der ligger nemlig noget paradoksalt i at være iværksætter, der giver den hele armen, samtidig med at man konstant er begravet i søvnens fantastiske data. Jonas Byskov, der er partner ved Bedre Nætter fortæller:

“Jeg skal være ærlig at sige, at jeg ofte har skidt på søvnen i opbygningen af dette firma. Og når jeg kigger på drengene omkring mig, er jeg ikke den eneste med en skyldig lort på hovedet.”

Sprængte luftkasteller

Men det skal være slut nu. For en af de fantastiske ting ved mennesket er, at vi kan tage ved lære. Lorten er let at løfte af, og i processen har drengene lært, at den største performance-dræber derude, er vores egen stædighed. Og vores evne til at tro, at vi kan vælge søvnen til og fra.

”Vores arbejde har de seneste år sendt os ud i alverdens research. Og ikke en eneste gang har videnskaben sået tvivl om, hvorvidt man klarer sig bedst med eller uden søvn”, fortæller Jonas Byskov.

bedrenætter.jpg

Åbne øjne

Drømmen om, at alting kan lykkes til Instagram-perfektion, hvis bare man arbejder hårdt og længe nok, er og bliver et luftkastel. Og hvad godt kommer der i virkeligheden ud af, at arbejde søvnløs. Hvis ikke drengene var overbevist først, er de det i hvert fald nu.

 ”Nu mangler vi bare at få folk til at indse, at manglende søvn påvirker vores dagligdag, mere end vi går og tror. For lidt søvn påvirker nemlig i høj grad vores arbejdsliv og familieliv, og det giver stress, dårligt humør og irritation,” forklarer Jonas Byskov.

Uden søvnen kan alle de øvrige sundhedstiltag være ligegyldige. Det levende liv begynder først, når du slår øjnene op. Men hvordan får man en så bred del af befolkningen til at indse det?

”Ved at fremstille senge så gode, at folk ikke har lyst til at forlade dem igen,” lyder svaret med et smil fra Jonas Byskov.