Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Boyhood

Den bedste alder til alt

Den bedste alder til alt: Se hvornår du topper

Livet er ikke én lang tur ned ad bakke.

Når ryggen værker, potensen svinder og hukommelsen svigter, er det nemt at få det indtryk, at alt var bedre, da man var yngre.

Og der er visse ting, du ikke får igen, efterhånden som din alder stiger. For eksempel var din hjernekraft maksimal, da du var 18 år gammel. Sandsynligvis den alder, hvor du valgte at bedøve den med størst mængder af alkohol og stoffer. Øv.

Men selv om mange evner forringes, mens hjernen og andre muskler slappes, så er der faktisk noget om, at visdom, indsigt og ro i sjælen ikke kan opnås uden livserfaring. Så der er gode ting i vente.

Det er i hvert fald konklusionen på en populærvidenskabelig opsamling af undersøgelser om, ved hvilken alder vores egenskaber topper, som Business Insider har foretaget.

LÆS OGSÅ: Euromans moderedaktør fylder 40: Man bliver aldrig for gammel til at leve af Red Bull, gå i byen til klokken fem og fotografere Emma Leth i undertøj

Her er 9 aldre, hvor du topper:

7 år: bedst til at lære et andet sprog
Der er lidt diskussion om, præcis hvornår den optimale alder at få koreansk, kroatisk eller kinesisk ind på rygraden oprinder. Men mange mener, at den ligger omkring 7-8 år. I hvert fald inden puberteten sætter ind.

18 år: mest hjernekraft

Ifølge tests af, hvor hurtigt din hjerne er i stand til at aflæse og parre symboler af tal, er det i denne alder, der er mest tryk på din hjerne.

23: størst tilfredshed med livet

En tysk undersøgelse siger, at det er her, du synes, at det går bedst med dig og dit liv. Herfra går det ned.

25: største muskelstyrke

Det kedelige er, at du topper. Det gode er, at træning kan holde niveauet tæt på toppen de næste 10-15 år. Bare tænk på Buffon.

26: bedste alder at danne par

Erfaring, men ikke alt for meget af den, er optimalt, når du skal træffe en vigtig beslutning. Det siger i hvert fald den besynderlige 37 %-regel, der ligger til grund for påstanden om pardannelse. Reglen går på, at du når du har set på 37% af mulighederne i en given pulje, så er du oplyst nok til at træffe en beslutning, og du behøver ikke at spilde tiden på at kigge på flere. Derfor vil folk mellem 18 og 40 år, der leder efter den eneste ene, have brugt de 37 % af de mellemliggende i alt 22 år, når de fylder 26. Logisk, ikke?

40/48 år: højeste løn

Kvinderne topper før mændene.

52: bedst forståelse for andres følelser

Forsøgspersoner i denne aldersgruppe var bedst til at beskrive en persons følelser ved at kigge på billeder af folk, hvor kun øjnene var synlige.

69: Tilfredsheden med livet topper på ny

Yes. På vej ud af arbejdsmarkedet, og modet på livet stiger åbenbart på ny. I hvert fald ifølge den tyske undersøgelse nævnt ovenfor, der konkluderede, at den faldt efter 23.

Sidst i 60’erne – først i 70’erne: størst ordforråd

Alt er ikke deroute for hjernen. Visse ting vokser faktisk med årene, og omkring pensionsalderen har vi samlet flest ord sammen. Derefter begynder vi vist at glemme dem igen.

82: bedste psykologiske velbefindende

Hvis du lever så længe, venter belønningen. Et forskningsprojekt i USA bad mennesker i forskellige aldersgrupper om at placere deres liv på en skala fra et til 10, hvor nul var det værst tænkelige liv. Gruppen fra 82-85 år havde med et gennemsnit på trin 7 undersøgelsens formulering det bedste psykologiske velbefindende.

Age you peak at everything

LÆS OGSÅ: Frank Hvams liv i 20 private fotos

LÆS OGSÅ: Anders Lund Madsen: "Jeg var bange for de fleste ting, indtil jeg blev 24. Nu er jeg kun lidt bange for at dø"

LÆS OGSÅ: Kampen for et blæret hovedspring: Hvornår er det for sent at lære noget nyt