Jacob Riising: ”På flyveturen skrev jeg min opsigelse til DR. Jeg ville aldrig mere lave fjernsyn” scroll-down

Jacob Riising: ”På flyveturen skrev jeg min opsigelse til DR. Jeg ville aldrig mere lave fjernsyn”

Den 44-årige tv-vært Jacob Riising om ulykker på et dansegulv, en tur på monkey class og verdens bedste hemmelige parkeringsplads.

Af Jonas Langvad Nilsson
Foto: Sine Jensen
Mennesker Euroman

Har du siddet i et fly og bedt for dit liv?

”Jeg fløj engang med en gammel pilot, som havde et lille privatfly, jeg nogle gange bookede i arbejdsmedfør, hvis jeg skulle hurtigt frem. På en af turene fra Jylland til Sjælland blæste det voldsomt, og han kunne ikke få landingshjulene ned. Han bad mig om at trampe i gulvet for at udløse den mekanisme, som fik hjulene ned. Han var meget rolig og sagde, at det var helt normalt. Jeg trampede og trampede og tænkte, at det her ender galt. Men til sidst kom hjulene ned. Det er fuldstændig vildt, når jeg tænker over det. Jeg har aldrig fået opklaret, om det egentlig var en joke med de landingshjul. Da vi landede i Roskilde Lufthavn, kiggede personalet forbløffet på mig. De undrede sig over, at jeg turde flyve i det vejr med den pilot. Kort tid efter læste jeg, at piloten var styrtet ned i Norge, hvor han og passagererne blev dræbt.”

Har du foregivet at have læst en bog, du ikke har læst?

”Jeg er vokset op i Herlev, og som teenager fik jeg en stor stjerne hos byens piger, fordi jeg sagde, at jeg havde læst bogen ’Pige Liv’ af Tine Bryld. Jeg havde set den på biblioteket og tænkte, at jeg måske kunne skimme den, men den var så tyk, at jeg ikke orkede det. Alligevel kunne jeg tale med om bogen og holde masken: ’Hold kæft, det var en mavepuster at få et indblik i, hvad I går igennem’ Og så gik det som en steppebrand blandt pigerne: ’Er det rigtigt, at du har læst den? Hvor er det sødt af dig.’ Jeg snavede til højre og venstre på den konto.”

Har du forsøgt at charmere dig til et sæde på business class?

”Det prøver jeg hver gang. Når jeg flyver med familien, siger jeg til medarbejderen i skranken: ’Og det er kun mig, der skal opgraderes. Børnene og min hustru skal ned på monkey class.’ Folk griner høfligt hver gang og svarer, at det desværre ikke er muligt. Da jeg var yngre, tog jeg ofte pænt tøj og slips på, når jeg skulle i lufthavnen. Jeg havde hørt rygter om, at det kunne udløse en opgradering. Men det skete aldrig. Men da jeg lavede tv-programmerne med min mor (’På rejse med Riising og mor’, red.), skete det faktisk et par gange, at vi tjekkede ind i Københavns Lufthavn og blev genkendt og fik tilbudt en opgradering. Men det var imod DR’s regler. Det ville give en shitstorm mod DR, hvis folk troede, at vi havde brugt penge på business class. Så jeg har stået ved skranken og sagt: ’Opgradering fra København til Vancouver? Nej, tak, det er ikke noget for mig. Jeg sætter mig bare ned bagi med min mor.’ På en tur hjem fra Filippinerne til København havde vi tre sæder på monkey class, og dem gav jeg til min mor, så hun kunne ligge ned, mens jeg sov på gulvet sammenkrøllet under sæderne. Jeg var udmattet oven på tv-optagelserne – det var absurd hårdt at lave de programmer, og jeg havde galopperende stress. På flyveturen skrev jeg min opsigelse til DR. Jeg kunne ikke holde til mere. Jeg ville aldrig mere lave fjernsyn. Men der var ikke wifi på flyet, så jeg fik ikke sendt opsigelsen afsted. Da jeg kom hjem og sov på det og havde et par dages fri, droppede jeg at sende mailen. Det var sikkert meget godt.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview