Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Jakkesæt

Foto: Getty Images Will Smith fra 90’er-serien ’The Fresh Prince of Bel-Air’ forstod at matche jakkesæt og sneakers.

Jakkesæt

5 gode råd til jakkesæt

Der er stadig mange mænd, der føler sig mindre godt tilpas i jakkesæt. Sikkert lige så mange ser det som en uniform, som kontornusserens kedeldragt. Det bør vi lave om på. Hvis englænderne og italienerne kan finde ud af at gå i andet end jeans og en striktrøje, så kan vi også. 

Hvis det ikke skal kunne holde til daglig kontorbrug og jævnlig rejseri, behøver du ikke investere i et dyrt jakkesæt af bedste kvalitet. Finder du et billigere jakkesæt, er det overraskende let og økonomisk overkommeligt at få en skrædder til at opdatere længde og pasform, så det lægger sig op ad sæsonens tendenser. Det skader ikke at eksperimentere lidt og begå et par stilmæssige regelbrud. Brug gerne dit tilpassede jakkesæt med et par sneakers, et par ørkenstøvler eller et par robuste loafers.

 


Gør som Sean Connery: Få tilpasset dit jakkesæt hos en skrædder. 

Undgå at sprætte jakkelommerne op. Begynder du først at fylde dem med nøgler, mønter eller en pakke af de cigaretter, du ikke bør ryge, poser stoffet, og jakken kan miste sin form.Skulle der på din vej stadig være folk, der har glemt at fjerne det lille mærke ved højre ærmegab, så gør alle den tjeneste at minde dem om det.Damp jakkesættet inden brug, og brug en fnugrulle. Det gør en større forskel, end man tror.

I forårsmånederne vil jeg anbefale den korte car coat, en raincoat eller en klassisk trench coat over habitten, når det blæser eller regner. Om efteråret og vinteren er en kort peacoat eller en længere uldfrakke det gode valg. Skaljakker og dunjakker er efter min mening bedre til jeans og chinos.

Den altid velklædte Steve McQueen i jakkesæt og car coat. Her i selskab med sin daværende hustru, Neile Adams.  

LÆS OGSÅ: Klassisk stil: Sådan finder du den perfekte skjorte

LÆS OGSÅ: Klassisk stil: Sådan finder du det perfekte jakkesæt

LÆS OGSÅ: Sæt dig op til hverdagen med jakke, skjorte og slips