Farjeans, morjeans, bedstefarjeans. De blev kaldt meget, de cowboybukser Barack Obama havde på, da han kastede den første baseball ved the All-Star Game i baseball i 2009 i Chicago.

Obama er ellers indbegrebet af cool, og normalvis ses han i figursyede, elegante jakkesæt, som han bærer til perfektion.

Men en dag i 2009 sportede han altså et sæt, der ikke blev så vel modtaget i medierne. Den daværende præsident af de forenede stater skulle kaste den første bold ved the All-Star Game i baseball, og Obamas jeans var klart til den løse side.

FOTO: Getty Images | Barack Obamas 'off duty'-sæt

Benene var brede og afslørede et sæt hvide tennissokker i løbeskoene. Looket blev toppet med en sort og kort vindjakke, der posede. Alt i alt et sæt, der blev lagt for hån og spot.

Og vi skal ikke længere tilbage end til sidste uge, hvor Michelle Obama proklamerede i Jimmy Fallons talkshow, at hun har fået sin mand til at lægge sine mor-jeans i graven. Men det var vist en my for tidligt.

For nu må vi sande, at Obama i virkeligheden bare var en spåmand udi trends. En firstmover med sit afslappede ’off duty’-look. Hver del af hans sæt er vendt tilbage og blevet moderne her otte år senere, og der er ikke mange, der griner af ekspræsidentens weekendsæt længere.  

Som det fremgår af billederne, kan sættet næppe kaldes underskønt. Pasformen og farven er ikke lige i øjet, men elementerne er der.

Man skal aldrig dømme noget ude i modeverdenen. Selv H2O-tennissokkerne, der oftest er set i håndboldhaller landet over og skoleeksemplet på dårlig smag, fik en genfødsel. Og det måtte morbukserne naturligvis også få. 

Her er vores bud på det perfekte Obama-sæt i en nordisk version anno 2017: 

Vindjakke fra Norse Projects til 2.200 kroner

Carrot Jeans fra AMI Alexandre Mattiussi til 1.450 kroner 

Hvide Nike Air Presto Essential-sneakers fra Rezet Sneaker Store til 1.050 kroner

LÆS OGSÅ: Designet kun til Obama: De vildeste præsident-sneakers fra Air Jordan

LÆS OGSÅ: Sådan var mændene klædt til en af de mest hippe modemesser i Europa

LÆS OGSÅ: 25 populære mærker fra vores ungdom, vi havde glemt eksisterede