Hvad er det bedste ved modeugen?

"Modeugen er ligesom alle andre festivaler, filmfestivaler og teaterfestivaler. Du ser, hvad der sker nu. Det er helt grundlæggende her, du ser, hvad designeren tænker, og hvilke tendenser der er inden for tøj og musik. Hvilke stjerner er spændende, hvem kigger folk på lige nu. Jeg har altid syntes, det var sjovt i forhold til tøj og trends, men du får også et godt blik for dem, som er dygtige til musik. Dem, der er gode til at finde billedkunst og være inspirerende. Hvem sidder på forreste række, hvem er spændende, hvem vil folk gerne omgive sig med. Det er som at stikke en pegefinger i luften og undersøge, hvor vi er på vej hen. Det synes jeg er spændende, og det er det sådan set i alle brancher."

Hvilke shows skal du selv til?

"Jeg skal selv til mange shows. Bare i dag skal jeg til Designers Nest, som er et stort talentshow, og det har altid været spændende. Og Ane Lynge er kommet på, hvilket gør det endnu mere spændende. Hun har skrevet om modeteori og sådan noget og har nu også fået kunststøtte. Dem, der er med til Designers Nest, er altid spændende at holde øje med – og der kommer folk fra hele Skandinavien. Det er et godt indblik i, hvad de unge designere tumler rundt med." 

Hvem skal man ellers holde øje med?

"Lige til den her modeuge synes jeg, at Søren Le Schmidt er ret interessant. Han dukkede lidt op ud af det blå. Han har lavet en del kjoler for kronprinsessen, men laver også jakkesæt til mænd og har et udtryk som en 90’er blanding af Helmut Lang og elegant minimalisme."

Søren Le Schmidt.jpg
Søren Le Schmidt

"Så er det også sjovt at se, hvad sådan nogen som Martin Asbjørn laver. Han er jo en af de sådan ret spændende personer, der bliver solgt meget i udlandet, mens vi ikke har været så dygtige til at holde øje med ham i Danmark. Han har et sjovt 80’er agtigt 'Tilbage til Fremtiden' og 'Miami Vice'-agtigt udtryk. Det er ret sjovt."

Martin Asbjørn.jpg
Martin Asbjørn

"Og så er der jo Muf10. Det, der fascinerer mig ved ham – har du set 'Bedrag'?"

Nej, det har jeg faktisk ikke.

"Det skal du se. Den måler sig virkelig med de store serier. Men der er en gangster med i den, som arbejder i en kiosk, og han er den her anden etniske gut, som kører kiosken som et skalkeskjul for narkosalg. Han havde selvfølgelig Muf10 på. Det synes jeg er vildt sjovt. Det var skarpt set af stylisten."

"Det siger også meget om Muf10. Han har fanget sådan noget indvandrergangster-æstetik og har gjort det glamourøst. Vi har jo i mange år haft det der black gangster, hiphopagtige noget, men han har formået at tage det der vestegnsgangsteragtige look. Eller måske sådan lidt Mjølnerparken. Dengang jeg boede på Ydre Nørrebro, var det sådan de hotte unge indvandrergangstere lidt så ud – i attituden i hvert fald. Der er noget gangsteræstetik over det. Der er et eller andet ved det look. Der er ikke nogen, der har taget det look før og gjort det sejt. Og det har Muf10 gjort. Det er også spændende i forhold til hele indvandrerdebatten. Men det skal vi ikke ud i nu. Og så skal du love mig, at du ser 'Bedrag'. 

image7zgny.png
Muf10