Rune Bruun Johansen, 41 år, ­møbelhandler og møbeldesigner.

Hvilken offentligt kendt ­person synes du er mest ­velklædt?

"Manden bag ’Twin Peaks’, instruktøren David Lynch, har en meget præcist defineret stil, så han gennemgående ser ens ud: Den består næsten udelukkende af mørke jakkesæt med opknappet skjorte. Diskret, men alligevel bemærker man omtanken.”

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”I mit arbejde handler jeg med gamle danske møbler og mit eget møbeldesign og har lidt samme tilgang til møbler, som jeg har til mit tøj: Jeg samler på det. Derfor har jeg også efterhånden 30-40 skjorter.Mange af dem går jeg ikke med, men jeg gemmer dem alligevel. For tiden er jeg gladest for mine italienske Etro-skjorter, som jeg lige har købt.”

Hvilken ting i din garderobe har den bedste historie?

”Jeg rejser meget med mit arbejde og køber derfor det meste af mit tøj i udlandet. I Tokyo fandt jeg et gråt, nålestribet jakkesæt fra Comme des Garçons. Jeg sætter pris på japansk design, som på flere måder har noget til fælles med dansk design, fx symbiosen mellem det klassiske og det moderne, som jeg selv er inspireret af i mit arbejde med møbeldesign.”

Hvad vil du gerne føje til din garderobe?

”I et stykke tid har jeg haft et godt øje til en lang, grå, ulden frakke med lidt silde-ben i mønstret fra belgiske Dries Van Noten. Der er et skær af 40’erne over den, som jeg godt kan lide.”

Hvilken tendens håber du aldrig kommer igen?

”Jeg har svært ved at sætte en finger på en tendens, jeg ikke har brudt mig om eller ikke kunne finde et eller andet godt ved. Jeg har lige købt en frakke med ­skulderpuder. Det synes jeg kun ser spændende ud, intet kan skræmme mig. Det gælder om at putte det i nogle kontekster, hvor det virker.”

Ved hvilken lejlighed har du følt dig mest velklædt?

”Jeg synes sjældent, jeg ikke er velklædt, men det er klart, at jeg nytårsaften giver den lidt ekstra. Så tager jeg måske smoking på.”

Det siger moderedaktøren:

”Der er noget udefinerbart lækkert over Rune Bruun Johansens stil. Han er som taget ud af en film, og man kunne fristes til at tro, at han har stjålet James Deans garderobe. Rune dyrker en helt bestemt stil, og han er enormt konsekvent og gennemført.

Alt, han går i, fra de sorte håndsyede chelsea-boots til de italienske ­jakkesætsbukser med ­pressefolder, er håndplukket, og intet er overladt til tilfældighederne.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2016 - nr. 6: Alfred Bramsen

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2016 - nr. 7: Bo Bech

LÆS OGSÅ: 15 bud på den perfekte uldfrakke til efteråret