Din næste store investering: Hvad er det, der gør Omega så specielt? scroll-down

Din næste store investering: Hvad er det, der gør Omega så specielt?

Det har været på Månen, siddet på håndleddet af James Bond og været officiel tidtager ved OL siden 1932. Omega har i over 170 år sat sit aftryk på ur-industrien med ny teknologi, stilrent design og godt håndværk. Christian Martinez har nørdet Omega med hollandske Robert-Jan Broer, stifter af ursitet Fratello Watches og inkarneret samler af brandet.

Af Christian Martinez
Foto: PR
Mode Euroman

OMEGA ER DET sidste bogstav i det græske alfabet. Måske er det et passende navn for et ur-firma, som ofte har haft det sidste ord i udviklingen af ny teknologi inden for tidsmåling, hvad enten det foregik i rummet eller på bunden af havet: Siden 1965 har Omegas Speedmaster været med på alle NASA’s bemandede rumflyvninger, inklusiv seks månelandinger, og i 2019 søsatte Omega så verdens mest ekstreme dykkerur, Seamaster Ultra Deep, der med en vandtæthed på 15.000 meter klarede en tur til Marianergraven, verdens dybeste oceangrav, som var det den lave ende af svømmebassinet.

Ω er også symbol for ohm, der bruges til at måle resistans, eller elektrisk modstand. Hvilket igen synes passende for firmaet, der i kølvandet på kvartskrisen i 1980’erne var tæt på økonomisk ruin, men blev reddet af investorer og blev en del af Swatch Group i 1983.

Vi har talt med Robert-Jan Broer, en af verdens mest anerkendte Omega-samlere og grundlægger af det populære ur-site Fratello Watches, om hans fascination af brandet.

Hvordan begyndte du at samle på ure?

”Jeg har altid været fascineret af ure og begyndte at samle som barn. Jeg voksede op i 1980’erne, så det startede med Casio og Swatch.”

Hvorfor blev du Omega-samler?

”Jeg fik mit første Omega af min mor, da jeg havde bestået min studentereksamen i 1998. Min familie har en lang historie med brandet: Min far fik sit første Omega som 18-årig, mine bedsteforældre gik med et Constellation og Ladymatic, også min oldefar gik med et Constellation. Efter at jeg havde fået mit første Omega, begyndte jeg at gå op i mekaniske ure og købte året efter min første vintage Speedmaster med kaliber 321. Jeg var nødt til at sælge min bil for at få råd til det. De næste to årtier købte jeg flere Omega-ure og ure fra andre mærker. Men der er ingen tvivl om, at Omega er min første kærlighed.”

Hvor mange har du?

”Det siger jeg ikke af sikkerhedshensyn.”

Hvad gør Omega specielt?

”Det er et utroligt innovativt brand, men det er især den opmærksomhed, som de har på fans og samlere, som sætter det i en kategori for sig.” 

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her