Selvfølgelig er den hvide sneaker stadig en trend, du skal holde fast i dette forår og denne sommer. Men der er også seks alternative trends, som du kan blive inspireret af, hvis du vil være med på moden.

1. Off-white

Farven off-white er den helt store trend lige nu, som vi også skrev tidligere på året. Trenden er til dem, som synes, at en helt crisp hvid kan blive lidt for meget. Især mærker som Reebok, Puma og Adidas er hoppet med på bølgen, som giver skoene et mere vintage-agtigt look.

Reebok Workout Low Clean H til 750 kroner lige her.

Puma Clyde X BKRW til 1.000 kroner lige her.

Converse CTAS 70's Ox til 560 kroner lige her. 

2. ‘Grimme’ sko

De futuriske og ‘grimme’ sneakers kommer vi ikke uden om i år. De fleste mærker er kommet med deres bud på, hvordan en ‘grim’ sneaker ser ud. Når vi kalder den grim, handler det mest om, at den rent æstetisk måske ikke er lige så pæn som mange andre sneakers på markedet, men det gør den ikke mindre populær eller trendy. “Mange vil klassificere de her sko som deciderede grimme. De er måske ikke æstetisk smukke, men de har en kant eller en nerve, så de meget tydeligt står ud,” siger vores moderedaktør Frederik Lentz Andersen.

Asics H74NQ Slam Jam x Gel-Mai (Black) til 1.000 kroner lige her. 

Reebok Instapump Fury OG til 1.190 kroner lige her.

Raf Simons x Adidas Ozweego Bunny til 2.699 kroner lige her.

3. Lyserød

Ligesom at dit tøj gerne må være lyserødt eller pink dette forår, må dine sneakers det også hellere end gerne. Stærke farver til mænd er en ting denne sommer, og den ting har bredt sig helt til fusserne. Og som vores moderedaktør siger om farven: “Hvis man kigger på farven lyserød historisk, så er det oprindeligt en maskulin farve. I Italien er der flere fodboldhold og cykelhold, der cykler i lyserødt og pink. Farven er blevet taget til sig af kvinderne og blevet feminin, og i dag anses man for jo at være en modig mand, hvis man tager lyserødt på,” fortæller Frederik Lentz Andersen. Nu er det på tide, at vi reclaimer farven.

Common Projects Pink Original Achilles Low Sneakers til 2.500 kroner lige her. 

Adidas Equipment Running Support til 1.100 kroner lige her.

Eytys Wave Suede Neon Pink til 1.860 kroner lige her.

4. Indendørsskoen

Denne trend har vi valgt at kalde for ‘indendørsskoen’, fordi den på mange måder minder os om de sko, man havde på, når man spillede håndbold eller indendørsfodbold som barn. Men trenden foregår lige nu, og Adidas går i front med modeller som Gazelle og Samba. Også Hummel Hive har snuset til tendensen i år, da de udgav en gammel håndboldsko i et nyt samarbejde med Joachim ‘7inch’ Friis. De er desværre allerede udsolgt.

Adidas Gazelle til 800 kroner lige her.

Adidas SPZL Trainer til cirka 800 kroner lige her.

Adidas Samba OG BB4588 til 800 kroner lige her.

5. Den flashy

Luksusudgaven af den klassiske tennissko har fået en stor plads i modebilledet den senere tid. Når folk har betalt flere tusinde kroner for et par sneakers, vil de også gerne have, at man kan se, at det er Gucci, Alexander McQueen eller Valentino. Og ifølge trenden er det altså okay at være lidt flashy denne sæson.

Gucci Men's Mettalic Cut-Out Sneakers til cirka 4.430 kroner lige her.

Valentino White & Navy Open Sneakers til cirka 4.240 kroner lige her.

Paul Smith White Ivo Sneakers til cirka 2.600 kroner lige her.

6. Nike Air Max

Nike Air Max fyldte 30 år i marts, og det har Nike fejret med en række nye udgivelser, der for alvor har sat Nike Air Max på modekortet igen. Især deres helt nye model Nike Air VaporMax har været hypet, og den er allerede udsolgt mange steder, selv om den udkom den 26. marts. I april dropper Air Max Retro fra 1997 igen. En sko, der fylder 20 i år.

Nike Air VaporMax Flyknit til 1.700 kroner. Er udsolgt på Nikes egen hjemmeside lige nu, men flere butikker har dem stadig. 

Nike M Air Max '97 Mid x Riccardo Tisci til cirka 1.400 kroner lige her.

Nike Air Max 97 OG Retro udkommer igen den 15. april. 

LÆS OGSÅ: 5 interessante tendenser fra verdens største urmesse i Basel

LÆS OGSÅ: 17 bomberjakker, der fører dig stilsikkert ind i foråret

LÆS OGSÅ: 12 klassiske sneakers til under 600 kroner