Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Militær

Foto: Getty Images, PR

Euromans moderedaktør: "Et opgør med en skinny trend er på vej. Mænd skal være militær"

Mænd skal til at gro nosser igen og gå i tøj, der har plads til dem.

Tiden er kommet, hvor vi skal tage moderåd fra selveste Steen og Saki fra ’Terkel i Knibe’: ’det skal være militær’. Lommekluden, kabelstrikken og dens pyntede kompagnoner må vige for rummelige og rå selvedge-jeans, overskjorter med påsyede lommer og et look, der viser, at du ikke er bange for at få jord under neglene.

Du skal være mandlig at se på, som macho-arketypen foreskriver det, men hvor vi tidligere lod os inspirere af skovhuggere og amerikanske bikere, kommer inspirationen nu fra militæret og de mange klassiske beklædningsdele, det har leveret gennem tiden.

Inden du giver dig i kast med at kopiere et look fra Google af en trafikdirigent fra Hjemmeværnet, skal du lige slå koldt vand i blodet. Du skal nemlig gå uden om camouflage-print og combat-knive og hellere kigge mod franske arbejdsjakker, Vietnam-krigens safari-skorter og klassiske sneakers fra tyskernes 60’er-militær.

Trends har det med at udspringe som et modspil til modens tendenser og samfundets udvikling. Vi gik fra amerikanske sack suits til modsvaret fra Hedi Slimane og Tiger of Sweden med ultra-slim jakkesæt, og vi er gået fra grunge og streetwear til preppy og pastel.

Denne gang har vi fået nok af den pynteglade mand og søger tilbage til herremodens rå rødder. Det er fuldstændig ligegyldigt, at du trak frinummer til session, eller du tror, at sildesalat kun er en frokostret; den militære modetrend kan alle hoppe med på.

FRIT_29475-2_1519949991.jpg

Levi’s Vintage Collection jeans

Før denim blev et masseproduceret allemandseje, var det få, der mestrede det legendariske stof. Levi’s Vintage Collection byder på rå selvedge-jeans, der står perfekt til det militære look.

FRIT_658120m2_ts.jpg60’er/70’er sneakers fra det tyske militær

De kan meget vel virke bekendte, for de hvide sneakers med paneler af ruskind har inspireret mange designere gennem tiden. Men her har du originalen. En sjælden tak til det tyske militær. Køb den og løs gåden.

jKKE.jpgArbejdsjakke

Nok hedder det en arbejds-jakke, men den kan også gå som skjorte. Sagens kerne er, at den oser af fransk stil, og det kan man ikke klage over.

skjorte.jpgMilitær safari-skjorte

Soldaterne var klædt i safari-skjorter under Vietnam-krigen, men stilen holder stadig. Detaljerne afhænger af skjortens oprindelsesland, men der er ofte skulderstropper og dobbelte brystlommer.