Som regelmæssig motionist kender du formentlig alt til mangel på motivation, der kan komme og gå. Nogle gange kan du ikke vente med at komme ud at træne. Andre gange hænger det dig ud af halsen, og undskyldningerne om ømme muskler, for meget arbejde, træthed, og hvad du ellers kan finde på, står i kø. Kender du til manglende motivation, kender du formentlig også til quick-fixet over dem alle: Køb noget nyt grej. 

Og er du løber og bor i København, har du lige fået meget bedre vilkår. På Gl. Kongevej på Frederiksberg har den parisiske butik Distance Running Store netop slået dørene op til en butik med løb som omdrejningspunkt. 

”Vi har kigget på at åbne en butik i København i en del år,” fortæller Xavier Tahar, medstifter af Distance, da vi møder ham i forbindelse med Københavns halvmaraton i september, hvor han sammen med medstifter Guillaume Pontier havde pop-up i de lokaler, der nu er den permanente butik.

”Her er et godt community, og på vores website er København den by, vi får tredjemest trafik fra. Det var her, vi løb vores første halvmaraton og maraton uden for Frankrig, så det var meget oplagt for os.”

Bag Distance Running Store står, udover Guillaume Pontier og Xavier Tahar, Stéphane Sultana. De tre franskmænds strategi har hele tiden været at åbne butikker i udlandet. Oplagte destinationer er Japan og USA, men lavpraktisk er det langt nemmere at åbne en butik i Europa i stedet for Nordamerika eller Asien. 

Distance Running Store har med et ben i mode og et ben i løb nu skabt en lille kæde af butikker – en i Paris, en i Lyon, en i Kenya og nu også en i København – hvor det ikke bare handler om at løbe hurtigt, men også at se godt ud undervejs. Men løber man egentlig hurtigere, hvis man har det rigtige tøj på?

”Ikke nødvendigvis, men jeg har lyst til at træne mere, når jeg ser godt ud. Så i sidste ende ja, for mere træning gør dig forhåbentlig også hurtigere,” griner Xavier Tahar. 

Man kan blive hurtigere – og se bedre ud – med Distances skarpt kuraterede udvalg fra nogle af verdens bedste sportsbrands. Du finder både de store brands som Salomon, Nike, On og Patagonia, men også de mindre og mere progressive mærker, der i den grad rykker i disse år, er repræsenteret: District Vision, Satisfy, Jolie Foulée, Norda og Ciele.

Og hvad er så den bedste løbesko, du kan købe for penge lige nu?

”Asics Novablast 3 er min favorit for tiden,” slutter Xavier Tahar. 

Distance Running Store Copenhagen

Gl. Kongevej 47, 1800 Frederiksberg C.

distance-store.com