Du kommer ikke til at kede dig af at kigge på Lucas Lynggaard Tønnesen scroll-down

Du kommer ikke til at kede dig af at kigge på Lucas Lynggaard Tønnesen

Den 23-årige skuespiller lukker os ind i sin garderobe.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Mode Euroman

Det er ikke mere end en lille håndfuld år siden, at Lucas Lynggaard Tønnesen først for alvor begyndte at tage stilling til, hvordan og hvad han iklædte sig, hvilket kun lægger til det faktum, at den 23-årige skuespiller i dag er en af de mest originalt klædte mænd herhjemme.

Som få andre formår han – særdeles vellykket – at lege med både proportioner og kontraster mellem nyt og gammelt, feminint og maskulint, så øjet, der iagttager ham, sjældent keder sig. 

Her fortæller han om sin garderobe: 

”Jakken er en gammel workwear-jakke, som jeg har fået af to venner, Sissi og Pat, der står bag vintageplatformen outofuseberlin. De havde en pop-up i Frama-butikken under modeugen sidste år, hvor de havde medbragt en masse af de her vintage arbejdsjakker, som de havde købt og derefter givet en syrevask.

Jeg vil skyde på, at jakken er over 40 år gammel, og det er der i sig selv noget fascinerende ved, men selve jakkens æstetik kan man heller ikke sætte en finger på: Den er eviggyldig. 

Min kæreste er en del af Ole Lynggaard-familien – og lad mig bare slå fast med det samme, at det er jeg ikke: Vores efternavne er tilfældigvis bare de samme – og derfor har hun en masse smykker derfra. Blandt andet denne choker-halskæde med en guldelefant som vedhæng, som jeg altid har elsket, når hun har båret.

Det er sjældent, at man ser en mand med en choker, men jeg kan godt lide at mikse det feminine med det maskuline, og på trods af, at den er meget fin, så kan den også fremstå mere rå alt efter stylingen. Her danner slipset nærmest en ramme om elefanten, som jeg rigtig godt kan lide. 

Ringene er fra Ole Lynggaard. På min højre hånd bærer jeg nogle lidt grovere ringe, der alle er i sølv, mens min venstre hånd kun er iklædt lidt mere feminine guldringe. Jeg er – modsat mange andre, der er af den opfattelse, at man enten er det ene eller det andet – glad for at blande guld og sølv, så længe de bare har hver deres hånd. 

Uret er et Omega Speedmaster Moonwatch, som jeg købte til mig selv for et par år siden. Jeg har egentlig arvet et par ure af min far, men jeg ville selv gerne købe det ene ur, som jeg vidste, at jeg ville bruge, indtil jeg på et tidspunkt selv skal give det videre til en af mine egne unger. Den tankegang kan jeg godt lide.

Nå, men for mig er Omega Speedmaster et fuldstændig tidløst ur, og så er der noget ret fantastisk og cinematisk over, at den model var det første ur på Månen. 

Bukserne er fra det norske mærke Holzweiler, og jeg elsker virkelig funktionen med, at de kan lynes af ved knæet og gøres til shorts – endda perfekte shorts, fordi de går ned over knæet, som jeg gerne vil have, at shorts gør. Desuden er jeg stor fan af bredden, og efterhånden er de fleste af mine bukser lige så brede som de her. Det er bare mere behageligt, og så falder de også flottere, end stramme bukser gør.

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode, Herretøj og Mænd