1. Det matchende sæt

Det matchende outfit er stadig en tendens, der fylder meget hos de danske designere. At klæde sig på i samme farve fra top til tå, bliver altså noget, vi også kommer til at gøre næste sommer. Især hos Han Kjøbenhavn var tendensen gennemgribende, da alle styles blev fremvist i matchende sæt. Men også norske Holzweiler fremviste et sæt i sandfarver, ligesom danske Henrik Vibskov gav den mere gas med sit blomstrede jakkesæt.

Holzweiler

Han Kjøbenhavn

Henrik Vibskov

Henrik Vibskov

2. Den røde farve bliver

Farven rød er allerede en tendens, mange danskere har taget til sig. Det ser ud til, at farven rød bliver ved med at have en plads i det danske modebillede. I hvert fald viste op til flere mærker styles i den stærke farve, omend en mørkere rød ser ud til at blive mere dominerende end stærk rød. Mærker som Verena Schepperheyn legede også mere flere nuancer af farven i samme outfit.

Verena Schepperheyn

Holzweiler

Han Kjøbenhavn

HALO

3. 80’erne kalder

Èt bestemt årti fik meget opmærksomhed under denne modeuge. Det var 80’erne, som flere af kollektionerne havde klare referencer til. Især den danske designer Martin Asbjørn gik all in på netop dette årti med pastelfarver og ualmindeligt brede skuldre på jakkerne. Men de brede skuldre gik også igen hos Han Kjøbenhavn.

Martin Asbjørn

Han Kjøbenhavn

Martin Asbjørn

Martin Asbjørn

4. Den lækre farvepalet

Selv om ‘grimme’ farver som gul, orange og lyserød har vundet indpas i modebranchen, betyder det ikke, at de mere klassiske og eksklusive farver er helt forsvundet. Især det danske mærke HALO slog et slag for en lækker farvepalet, hvor de militære referencer med grøn og brun fyldte en del. Også Mfpen kørte det i mere elegante farver som lyseblå og sand.

HALO

Mfpen

HALO

5. Print og mønstre

Og så er vi tilbage ved en af de mere vilde tendenser igen. Store, sjove print og mønstrede trøjer og jakkesæt var også at finde på catwalken under denne modeuge. Det er måske ikke en tendens, der er lige så let at tage til sig. Men Mfpen gjorde det med en reference, der er til at forstå. På en af deres bluser kunne man finde Robert Redfords ansigt, fordi hele kollektionen er inspireret af filmen ‘Alle præsidentens mænd’.

Mfpen

Martin Asbjørn

Holzweiler

Henrik Vibskov

LÆS OGSÅ: Her er de bedste street style-skud fra modeugen - part 1

LÆS OGSÅ: Her er de bedste street style-skud fra modeugen - part 2

LÆS OGSÅ: Se billederne fra vores store fest under modeugen