”Hvis man ikke allerede har opfanget det, så er min datter blevet min stilguru” scroll-down

”Hvis man ikke allerede har opfanget det, så er min datter blevet min stilguru”

Den 51-årige gallerist Peter Ibsen fortæller om sin garderobe.

Fortalt til Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Mode Euroman

Jeg har i mange år været rimelig sat, ment på den måde, at jeg næsten udelukkende har gået i sort tøj. Idéen om, at man bare kan stikke hånden ind i klædeskabet og få fat i noget, der fungerer, kan jeg godt lide. Det gør det også dejlig nemt.

Men de seneste år er jeg begyndt at bryde det lidt op og tilføje noget ’farve’ hist og her. Det skyldes primært min datter, som har udfordret mig på min stil. 

Man kan vel nærmest sige, at jeg samler på briller, og jeg har efterhånden en samling på 10-15 stykker, som jeg skifter meget imellem alt efter humør og lejlighed.

De fleste af dem er, ligesom de her, fra Poul Stig, som er min faste brillepusher. Jeg kan godt lide, at de kender mig derinde og ved, hvad der passer til mit hoved og omvendt. Det var fx dem, der foreslog, at jeg skulle købe det her par, som har en lidt blå tone i glasset. Den form for service gør oplevelsen lidt sjovere. 

Jeg købte denne jakke fra det danske mærke Forét sidste år. Den er meget god til sommeren, men det var egentlig min datter, der syntes, at jeg skulle have den på nu. Så det måtte jeg lytte til. 

Hvis man ikke allerede har opfanget det, så er min datter blevet min stilguru. De her gamle Levi’s var nogle, hun købte i Restorecph for derefter at lægge dem op, og nu er jeg begyndt at gå i dem, mens hun er begyndt at gå i nogle af mine T-shirts. Jeg synes, det er meget sjovt, at vi låner hinandens tøj på den måde. 

Som nævnt plejer jeg næsten altid at gå i sort, og meget af mit tøj er magen til hinanden. Men jeg er begyndt at læne mig op ad min 15-årige datter, Ella, som udelukkende går i vintage og genbrugstøj.

Der er især en butik inde i byen ved navn Restorecph, som har et meget nøje udvalgt sortiment modsat så mange andre vintage-butikker, der kan virke uoverskuelige, som vi godt kan lide at komme i. Restorecph er specielt gode på gamle Levi’s-jeans og T-shirts, så når vi tager derind og køber noget til min datter, finder vi altid en T-shirt til mig. 

Ligesom jeg samler på solbriller, har jeg med tiden også fået bygget en lille ur-samling, der blandt andet tæller seks-syv Rolex-ure. Det her er et brugt Rolex Daytona, som jeg købte for omkring fem år siden.

Jeg ved ikke nødvendigvis, hvad det var, jeg faldt for ved Daytona-modellen. Måske var det, fordi det er lidt mere diskret end nogle af mine andre. Idéen er, at samlingen skal gå videre i arv til min søn.

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode, Herretøj og Mænd