Kender du det der med at finde en stil, der bare fungerer for dig, og så kører du med den resten af livet? Det gør Kanye, i dag Ye, West ikke.

De fleste mennesker har haft perioder med mode, men ingen er eller har været så inkonsistent i sin stil som rapperen fra Chicago.

Det vil ærlig talt kræve for mange ord til, hvad denne artikel kan bære, hvis vi skal udfolde samtlige af Wests stilepoker, og du ville sandsynligvis begynde at kede dig, når vi nåede til stykket, hvor vi beskriver, da Ye West igen gik tilbage til stramme jeans (dog ikke ripped). Så lad os i stedet sige dette: Der er noget fascinerende ved en mand, der konstant skubber til sin egen forfængelighed og æstetik, men det kan også blive for meget.

Se blot på den seneste udvikling, der har taget Ye West fra biker møder bodyguard i work wear til noget … andet.

Tøjet er stadigvæk sort, som virker til at være en farve (er det en farve?), Ye West trods alt holder fast i. Men selve tøjet får mest af alt Kanye West til at ligne en dykker, der har lånt et par skinnebensbeskyttere af en MMA-kæmper.

Ja, det lyder langt ude. Men det ser ved gud også sådan ud: På toppen bærer West en skinnende lædertrøje, der giver en form for wet look, mens benene er pakket ind i, hvad der ligner neopren-leggins/løbetights. Det mest mærkværdige finder man dog på fødderne, hvor Hr. Kontroversiel bærer et par sokker med de føromtalte skinnebensbeskyttere over.

imagetf8wg.png

Det er ikke til at se, om der er en sål under sokken, som man så på hans fødder for fire år siden, men én ting er sikker: Ye West har til det amerikanske kontor for patent og varemærke søgt om et nyt varemærke, og i ansøgningen fremgår det, at ’YZY Sock Shoes’ vil sælge sokker og sokker med lædersåler.

Det er efterhånden en stor håndfuld år siden, vi sidst så de såkaldte sock sneakers gøre sig gældende i gadebilledet. Nike udviklede flere modeller over deres sokkefodboldstøvlemodeller som Superfly og Magista, men den sko, der står tilbage som ærkeeksemplet på den æstetik, er Balenciagas ’Speedrunner’, der i dag mest af alt er at finde på fødderne af nogle lads fra Toon-området i England.

Tegner Ye Wests bud på en ’sokkesko’ billedet for de næste års skomode, har vi på komfortsiden ikke rigtig noget at se frem til. Du skal i hvert fald ikke gøre dig nogle forhåbninger om at komme hjem fra en storbyferie med fødderne i behold, skulle du vælge at hoppe med på trenden.

Forretningsmæssigt er det også en interessant udvikling. Yeezy-gummiskoene under Nike og Adidas var måske et nybrud, når det kommer til sneaker-design, som udfordrede det etablerede gummiskomarked – det er jo Ye Wests raison d’être. Men skoene lå alligevel inden for en mainstream ramme, hvilket salgstallene også vidner om: De fleste kunne være med, og de fleste ville også være med.

Den vej må man trods alt sige, at Ye West er gået væk fra med sin seneste forelskelse. Han er endda gået så langt ud i buskadset, at det bliver spændende at se, om det brede folk nogensinde finder ham igen. Hvad angår Yeezy-fanatikere, så skal du nok snart se dem iført leggins og sokker med, og uden, sål.