Det hele gik for alvor galt for Gosha Rubchinskiy i 2018. Først annoncerede den russiske designer, at han ville lukke sit hypede tøjmærke, der bar det samme navn som ham selv, Gosha Rubchinskiy. Få måneder efter gik en 16-årig mandlig aspirerende model ud og offentligt anklagede den russiske designer for at have presset teenageren til at sende eksplicitte billeder af sig selv. Gosha Rubchinskiy benægtede det, modelhåbet delte screenshots, og snart hørte man ikke mere fra ham, foruden et par mislykkede forsøg på at skabe noget nyt.

Nu er der dog nyheder fra den russiske lejr. Gosha Rubchinskiy er nemlig blevet udnævnt som chefdesigner for Kanye Wests tøjmærke Yeezy. Det skriver Kanye West på X.

Foruden sit eget mærke har den 39-årige designer erfaring fra samarbejder med mærker såsom Dr. Martens, Burberry, Levi’s og Adidas.

På Instragram skriver Gosha Rubchinskiy om den nye rolle (det er selvfølgelig skrevet på engelsk, men nu har vi oversat det til dansk for jer):

”Vi er glade for at introducere den nye retning for modemærket Gosha Rubchinskiy som et uafhængigt kreativt kraftcenter. Vi træder væk fra Comme des Garçons- og Rassvet-familierne for i stedet at gå vores egen vej med mærket. Under Gosha Rubchinkiys kreative ledelse er vi indstillet på at omfavne spændende nye projekter og samarbejder, der legemliggør vores ånd af uafhængighed og kreativitet. Vi er taknemmelige for den vedvarende støtte fra vores følgere, der giver næring til vores rejse.”

Gosha Rubchinskiy har i de sidste par år indgået i designsamarbejder med det japanske modehus Comme des Garçons og det russiske skatemærke Rassvet.

Udover at være Yeezys nye chefdesigner, har Gosha Rubchinskiy også samarbejdet med Kanye West på hans nye album ’Vultures’, hvor han har designet albumcoveret.