Mode- og tekstilbranchen taber stort på coronavirus
Foto: Getty Images

Mode- og tekstilbranchen taber stort på coronavirus

COVID-19 rammer også modebranchen.

Det verdensomspændende udbrud af coronavirussen COVID-19 slider på verdensøkonomien. Aktiemarkederne bløder på tværs af sektorer, og nu ser også mode- og tekstilbranchen ud til at lide et knæk som følge af den omfattende epidemi.

En ny rapport fra FN anslår, at COVID-19 har medført et fald i den globale eksport på op mod 345 milliarder kroner, primært på grund af faldende produktion i Kina – herunder 10 milliarder alene i mode- og tekstilbranchen.

”Det står klart, at den globale påvirkning bliver stor, og selv hvis COVID-19 var blevet begrænset til Kina, hvilket den ikke er, ville den stadig have omfattende konsekvenser på grund af Kinas store betydning for værdikæderne i verdens produktion,” siger Pamela Coke-Hamilton fra FN’s konference for handel og udvikling ifølge Hypebeast.

Alene i EU har mode- og tekstilindustrien lidt tab på cirka 3,7 milliarder kroner. At markederne rammes så hårdt af udbruddet i Kina skyldes, at cirka 20 % af verdens varehandel ifølge FN er afhængigt af kinesiske producenter.