Tirsdag begyndte Copenhagen Fashion Week, og Frederik Lentz Andersen deltog i det længe ventede show fra Sunflower. Det var en stor succes, fortæller han, og den nye kollektion gjorde indtryk på Euromans moderedaktør. 

"Det her var Sunflowers anden kollektion, men den kategoriseres lidt som den første. Det var en relativt lille kollektion med frakker, bukser og så videre. Den kollektion de viste i dag, det er stilmæssigt et sted mellem Dior Homme, Our Legacy og et touch af Acne."

image7lw5x.png

"De er konventionelle, det er klassisk herremode, men de har udfordret det ved at gøre det Rock’n’Roll. For tiden har alt jo lidt en snert af noget 70’er præg, men det her er udover den naturlige hype, der bliver skabt af kræfterne bag Sunflower, også på et smagsmæssigt, kvalitetsmæssigt og stilmæssigt andet niveau, end vi normalt ser i Danmark. Det her show, det bliver talk of the town under modeugen. Det vil tage prisen for at være det mest interessante. Uanset om du er helt vild med mode eller ej, så er der nogle pasformer og noget klassisk herreskrædderkunst, hvor det tydeligt er niveauer over meget andet."

Sunflower 2.png

"Alt er en genopfindelse af et eller andet, som allerede er lavet. Men lige meget hvem jeg taler med, danske, svenske og internationale indkøbere, er folk meget opmærksomme på, hvad Sunflower har gang i. Så hvis jeg skulle komme med en udtalelse, vil jeg sige, at Sunflower kunne gå hen og blive Danmarks svar på Acne. Selvom det er meget stort at sige."

sunflower_fw19_show__381.jpg

"Ham der reelt ejer Sunflower hedder Ulrik Pedersen, og han var den ene halvdel af NN07. Men han trak sig for et par år siden. Nu har han lavet det her mærke, hvor de kreative kræfter bag blandt andre er Martin Gjesing fra produktionsbureauet MOON. De står bag en lang række kampagner fra Ganni til Won Hundred. MOON har produceret deres kampagner, hvilket er deres primære fokus. Det er et dygtigt bureau, og Martin Gjesing bag har også været med i Acne."

Sunflower 3.png

"Sunflower samarbejder også med Bengt Thornefors, som var højre hånd under Hedi Slimane, der er en af de største designere i verden. Hedi skabte Dior Homme, som løb fra 2001 til 2007. Bagefter kom han til Yves Saint Laurent, hvor han var creative director. Han er lidt en legende inde for herremode, hvis man kan sige det, men han deler også vandende. Det er et cool rent udtryk, lidt rocket og lidt clean. Det har Bengt taget til sig."

sunflower_fw19_show__520.jpg

"Der var også mange piger til showet, og alle de influerende og opinionsdannende piger var også interesseret i den her herrekollektion. Selvom den er lavet til herre, kan den ramme et bredt publikum. Den her kollektion er et godt supplement til alles basisgarderobe."