Ny Nike og Balmain kollektion

Ny Nike og Balmain kollektion

Nike i nyt hypet samarbejde med Balmain-designer

Nike tager sportstøj til et nyt niveau.

I dag nøjes modedesignere ikke med at lade sig inspirere af sportens verden, de er selv blevet en del af den. At sportstøj for alvor er blevet infiltreret i high-end mode er Nikes nye samarbejde med Balmain-designer Olivier Rousteing det seneste bevis på.

Som en del af NikeLabs sommerkollektion ’Summer of Sport’ har de allieret sig med den franske stjernedesigner, der tidligere på året skabte succes sammen med H&M, til at nyfortolke fodboldspilleres beklædning uden for banen.

”Mode handler normalt om catwalken og glamour, men med Nike var der fokus på ydeevne og atleterne. Det, jeg kan lide ved kollektionen, er, at det er lykkedes os at få integreret den ikoniske fodboldstil,” siger Olivier Rousteing.

Inspirationen har designeren fået fra verdens bedste fodboldspilleres livsstil uden for banen, navnlig på kampdagene, hvor de typisk er klædt i træningsdragter. For Olivier Rousteing har det været vigtigt at give den afslappede og behagelige stil en luksuriøs finish. Og i klassisk Balmain-stil er der stadig masser af guld og glamour.

Denne kombination ses tydeligt i kollektionens jakke, der har fået dobbelt lynlås og masser af gulddetaljer, men stadig har et fodboldinspireret logo over brystet og er holdt i et sporty materiale.

”Med logoet og guldlynlåsene får jakken den rette balance mellem luksus og sport. Blandingen af materialer er virkelig vigtig, fordi målet er, at man skal føle sig godt tilpas og stilfuld på samme tid. Du kan style jakken med alt,” siger Olivier Rousteing.

Ud over jakken indeholder kollektionen også en kortærmet overdel, T-shirt, træningsbukser og shorts samt fire sneakers, som alle tager udgangspunkt i Nikes velkendte fodboldstøvledesigns Mercurial, Magista, Hypervenom og Tiempo.

Her er billedet det samme, og alle sneakers er holdt i sort med flere gulddetaljer. Støvleknopperne er fjernet, og i stedet har skoene fået såler fra forskellige Nike sneakers såsom Roshe Run og Free. Tre af dem har en Flyknit overdel, mens den fjerde er i læder.

Prismæssigt ligger sneakersne i et leje mellem 145 og 200 euro. Dyrest i kollektionen er den føromtalte jakke, der får en vejledende udsalgspris på 400 euro.

Kollektionen kan købes i Nike Labs webshop og i udvalgte forhandlere fra den 2. juni 2016.

NikeLab x OR Free Hypervenom 2: 145 EUR

NikeLab x OR Roshe Tiempo VI: 145 euro

NikeLab x OR Air Footscape Magista: 200 euro

NikeLab x OR Free Flyknit Mercurial: 200 euro

LÆS OGSÅ: 9 tendenser du bør kende denne sommer

LÆS OGSÅ: Sommerens store tendens: 12 sneakers uden snørebånd

LÆS OGSÅ: Adidas lancerer sneaker-klassiker fra arkivet

Se, hvad vi ellers skriver om: Sneakers, Herremode, Herretøj, Træningstøj og Fodbold