Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Nike Flyleather

Nikes nye materiale Flyleather

Nike lancerer nyt bæredygtigt materiale til dine sneakers

Det er både stærkere og lettere end normalt læder.

Isen smelter, verdenshavene stiger, mens miljøet og mennesket gisper efter vejret. De færreste er næppe længere i tvivl om, at klimaet er under forandring, og nu vil Nike gerne bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

De har allerede lanceret Flyknit, der er et forbedret genbrugsmateriale til sneakers, og nu kommer der også en læder-udgave ved navn ’Flyleather’. Det er skabt af en blanding af overskydende lædermateriale og syntetiske fibre, der gør, at intet materiale bliver spildt, og at det er 40 procent lettere og op til fem gange stærkere end normalt læder.

”Nike tror på videnskaben, og at klima-forandringer er virkelige. Det er derfor, at Flyleather er en game-changer,” mener Hanna Jones, der er chef for Nikes bæredygtigheds afdeling med henvisning til, at et par Nike-sko med dette materiale kun efterlader et halv så stort CO2-aftryk som et normalt par.

De første par Nike-sko med det nye materiale bliver Nike Tennis Classic som af udseende ikke afviger fra originalen, hvilket også er meningen. Nike håber, at man kan bruge materialet på de fleste af deres populære modellen uden at ændre i designet.

LÆS OGSÅ: Stor strikguide: 25 klassiske og eksperimenterende sweatre til efteråret

LÆS OGSÅ: Lækre ankler: 17 ørkenstøvler, chelsea boots og herresko til efteråret

LÆS OGSÅ: 16 efterårsjakker: Gå ind i gråvejret med god stil