Ny sko: Her er årets største satsning fra Adidas
Foto: Adidas Originals

Ny sko: Her er årets største satsning fra Adidas

Den nye P.O.D. trækker på inspiration fra 1990’ernes tekniske løbesko. Kan den blive Adidas’ nye NMD?

Indimellem lancerer Adidas en sko, der er så populær, at den fuldstændig dominerer markedet og fortovene. Sådan en var NMD-modellen for eksempel igennem et par sæsoner. Men det er efterhånden et par år siden, at den var højeste mode, og nu kommer Adidas så med en ny sko, som de selv kalder for årets satsning: P.O.D. 

Ligheden til NMD-profilen er til at tage og føle på. I hvert fald skoens tætstrikkede overdel minder betydeligt om den. Men den nye sko trækker også tråde længere tilbage, nemlig til 1990’ernes løbeskodesign, som Adidas’s personale har været i arkiverne for at studere.

Inspirationskilde: Adidas Equipment Cushion 95

Dengang introducerede Adidas nemlig teknologien kaldet Point of Deflection, på dansk afbøjningspunkter, som dækkede over en ydersål delt i forskellige segmenter, der hver især hurtigt og effektivt skulle begrænse det stød, som løberens fod oplever i mødet med underlaget.

Sålen på en Adidas Equipment Cushion 95 med for- og bagfod i segmenter og Torsion-broen i midten, der skulle skabe ligevægt.

Sålen på Adidas P.O.D. System. Bemærk Point of Deflection-broen i midten.

Med reference hertil har Adidas kaldt sit nye design for P.O.D. Systems. Men skoen bygger ikke alene på denne fortidige teknologi, men også på nyere tiltag som EVA-sål i forfoden og Boost-sål i hælen.

Der er med andre ord tale om en teknisk sko designet med tanke på høj præstation og komfort. Men mon ikke skoen også er tiltænkt et publikum, der bruger den på lige så meget på clubben som på løbeturen rundt om søerne?

Hørt på dansegulvet: ”Baby, er du klar over, at min nye sko kombinerer tre teknologier?”

Adidas P.O.D. bliver sat til salg 16. juni. Ifølge Highsnobiety kommer den i fire forskellige farver i første omgang. Den kommer til at koste 999.

LÆS OGSÅ: Stor retro-tendens: 7 VM-trøjer, der kunne være syet for 30 år siden

LÆS OGSÅ: NorthSide: Mænd, her er den festivalstil, kvinderne kan li’

LÆS OGSÅ: Virgil Abloh og IKEA viser frem af nyt samarbejde

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil, Sneakers, Træningstøj og Adidas