Rolex Daytona og fem andre stilige nyheder fra Basel

Rolex Daytona og fem andre stilige nyheder fra Basel

Verdens vigtigste urmesse er i gang.

I går åbnede Baselworld 2016, den vigtigste messe for ur- og juvelerbranchen.

Her præsenterer alle de store urmagere deres nyheder, og et af de ure, der har tiltrukket sig mest opmærksomhed indtil nu, er en flot ny udgave af Rolex Daytona.


Daytona er et af de allermest efterspurgte ure blandt samlere, og nu har Rolex imødekommet mange fans af modellens ønske om at lave en ny udgave med en sort skive. Skiven er fremstillet af det meget hårdføre Rolex-patenterede materiale Cerachrom.

Materialet bleges ikke af solens UV-stråler, hvilket vil sige, at skiven på den nye model ikke som sine ældre slægtninge i Daytona-familien bliver ædelt patineret med årene.

Uret kommer også med en hvid skive, og kommer til at koste omkring 80.000 kroner.

Tudor har lavet underspillede, robuste dykkerure siden 1954. På Worldbasel 2016 præsenterer de blandt andet dette Black Bay Bronze, et retrour der føjer sig til tidens bronzenuance-trend. Uret kommer med både en rustik læderrem og en bronzegrøn natorem som vist på billedet ovenover.

Omega har til anledningen premiere på et smukt limited edition Speedmaster CK 2998 i maritime farver. Uret trækker inspiration fra modellen af samme navn fra 1959, som blev båret af deltagerne i Apollo-rumprogrammet. For at øge hypen omkring den nye version har fabrikanten begrænset antallet af eksemplarer til 2998. 


I den mere elegante ende finder man dette Patek Philippe 5230. Urets udformning viser tiden i en række storbyer verden over. I denne version af uret, har urmageren været nødt til at flytte Moskvas placering, efter at byen i 2011 rykkede sin tidszone en time længere væk fra nulpunktet for skalaen, der findes i Storbritannien.

Uret kommer både i rød- og hvidguld, men eksperter fremhæver håndværket i den indgraverede skive med guldviserne. Det anslås at komme til at koste knap en halv million kroner.

Smartwatches, der for ikke særlig lang tid siden blev dømt ude, oplever stigende salgstal. Her er et forbløffende pænt et af slagsen fra Frederique Constant. Uret, der går i forbindelse med apps til iPhone og Android, kan måle dine søvnmønstre og din fysiske aktivitet, hvis du er interesseret i den slags. Og så ser det slet ikke smart ud, men ligner bare et typisk schweizisk luksusprodukt.


Japanerne kan også lave urmageri af høj kvalitet. Det mest berømte værksted ligger i Nagano-regionen og tilhører Seiko. Fra dette værksted kommer Grand Seiko Spring Drive 8 Day Power Reserve. Urskiven, der er drysset med diamantstøv, skal lede tankerne hen på Nagano-regionens snedækkede bjergtoppe. Urmagerpoesi. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode