Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

23 fede efterårsjakker

23 fede efterårsjakker

Sæsonskifte: 23 jakker til et velklædt efterår

Inspiration til dit næste jakke-køb

Så kunne sommeren ikke strækkes længere. Det er tid til at lægge det lette tøj på hylden for denne gang.

Den nye sæson byder på masser af pilotjakker, pelskraver og tweed. Der er stadig godt med khaki- og jordfarver på herregarderobens største klassikere. Sidste års 1970’er-bølge forlænges og får i denne sæson selskab af en 90’er-stil med træningsdragter, pelskraver og logoer.

Det er ikke kun en dårlig ting, at vejret nu bliver koldere, for det kan godt være at sommertøj er behageligt, men det er altså nemmere at tage sig velklædt ud om efteråret.

Fold rullekraven og hop i en af disse 23 jakker, der gør efteråret lidt mere stilet.

Acne Studios Abel Twill til 4.295 kr.

Der hersker ingen tvivl om, at bomberjakken var den mest populære sidste efterår. I år satser et bredt felt af anerkendte mærker på den klassiske pilotjakke med pelskrave.

Hvis forbrugerne er klar til dem, så kunne jakken godt gå hen og blive vintersæsonens favorit. Bliver man træt af pelskraven, kan den tages af på denne version fra Acne.

Wood Wood Frank Jacket til 3.500 kr.

Det er ikke kun kraverne, der er polstrede dette efterår, flere designere har også kastet sig over fluffy uldjakker eller helt klassiske fleecejakker. Snittet på Wood Woods jakke er helt simpelt, og den sorte lomme på brystet skaber en god kontrast til det, man må formode at være en jakke til de mere modige.

Folk Field Jacket til 1.900 kr.

Sommerens workwear-tendens fortsætter i efteråret, og til denne bevægelse hører også den oprindelige militærjakke feltjakken. Jakken er karaktiseret ved de fire frontlommer og en hætte, der kan gemmes væk i kraven. Britiske Folk har moderniseret den lidt med lynlåsene i de nederste lommer.

Tonsure Bomber Jacket til 3.690 kr.

Danske Tonsure har sat kvalitetsbaren højt på sine produkter helt fra starten, og denne ekstra korte bomberjakke er ingen undtagelse. Det indvendige for, overfladen og frontlommerne emmer alle af kvalitet. Og så følger designet en tendens med at eksperimentere lidt med den klassiske bomberjakkes silhuet.

AMI Zipped Twin Pocket Jacket til 2.870 kr.  

Denne korte uldjakke er den perfekte kombination mellem en hverdagsjakke og en blazer. Den kan både bæres til pænt brug med jakkesætsbukser og et par jeans til en afslappet weekendstil. Når det kommer til klassisk og brugbart design i en god kvalitet, er der få, som er bedre end franske AMI.

Edwin Flight Jacket til 1.820 kr.

Bomberjakken, som vi kender den, i en afdæmpet army grøn farve, der er perfekt sammen med sort, blåt og gråt til efterårslooket.

Drole de Monsieur Trackjacket til 1.380 kr.

90’erne er vendt tilbage til modebilledet og har medbragt træningsdragter, store logoer og kemisk fremstillede materialer. Franske Drole de Monsieurs træningsjakke er dog mere stilren og afdæmpet end de Kappa- og Fila-jakker, som hitter på catwalken for tiden.

Mads Nørgaard Mitte Jaran Jacket til 2.200 kr.

Mads Nørgaards uld- og polyester-jakke kunne godt gå hen og blive din efterårsjakke de næste mange år. Det helt enkle snit og den altid velfungerende navy farve gør, at den kan trækkes over stor set alt.

L’ Homme Rouge Proportion jacket til 2.725 kr.

De helt korte jakker fortsætter sin polaritet dette efterår. Denne solide bommuldsjakke fra svenske L’Homme Rouge klarer ikke de kolde regnvejrsdage, men den er perfekt til at trække over en sweatshirt eller en sort eller navy striktrøje, når efteråret for alvor indtager landet.

Forét Roam Fleece til 1.000 kr.

Med tidens fokus på det naturlige både i boligindretning og tøjproduktion kommer det ikke som den store overraskelse, at vi nu ser flere brands kaste sig over fleecejakker, som man kendte dem fra spejdertiden. Danske Forét, hvis navn betyder skov på fransk, har lavet en udgave i et bomberjakkedesign til en aldeles overskuelig pris.

Aimé Leon Dore Wool Bomber til 3.465 kr.

Det New York-baserede brand med det franskklingende navn har lavet en af efterårets flotteste jakker. Den grønne farve  og pelskraven rammer sæsonen perfekt. Derudover sidder jakken rigtig godt. Har man lyst til at investere lidt ekstra dette efterår, bør man overveje denne pilotjakke.

Rains Mille Jacket til 1.095 kr.

Rains har til dette efterår udvidet deres regnjakke sortiment, så det nu også indbefatter forede jakker. Denne jakke, som er en del af deres Thermal-kollektion, er isoloeret, åndbar, vandtæt og har altså et indvendigt for, der gør den perfekt til de kolde og blæsende regnvejrsdage.

H&M Studio AW2016 Sildebensmønstret frakke til 1.299 kr.

Med 70’er bølgen, som startede med at skylle over modebranchen sidste år følger også tern og tweetjakker.  Det er blevet smart at klæde sig, som da ens far var ung.

Trés Bien Two Layer short Parka til 2.120 kr.

Der er ikke kun kommet hætte på sweatshirts, parkajakker med hætte ser ud til at blive populære denne vintersæson. Det er den afslappede stil, som stammer fra gademiljøer som skateboarding og hiphop, der dominerer og har skabt denne bevægelse. Svenske Trés Bien holder designet helt simpelt, men deres parkajakke har stadig masser af gadeattitude.

Comme des Garcons Shirt Logo jacket til 2.500 kr.

Også baseballjakken forbliver fremme i modebilledet. Comme des Garcons har givet sin udgave termo-for til efteråret. Desuden passer det tydelige logo på ryggen godt på tidens fokus på logoer i streetwear-kredse.

COS Wool Coat til 1.500 kr.

Man kan altid bruge en helt klassisk og veldesignet tre-knaps frakke. Den formår at hive dit outfit op på et mere formelt og velklædt niveau.

Levi’s Down Fill Zip Trucker til 1.599 kr.

Den traditionelle denimjakke bliver hurtig for kold til det danske efterår, derfor er det meget belejligt, at Levi's har foret denne jakke, så man både får det ikoniske Levi’s-look og holder varmen.

Maison Kitsuné Trucker Jacket til 2.500 kr.  

Det er ikke længere kun din gamle matematiklærer eller morfar, der går i fløjlsbukser. Our Legacy, AMI og Kitsuné er blot få blandt mange store mærker, der har genoplivet fløjlsbukserne til denne sæson. Den genfundne kærlighed for fløjl er også blevet overført til jakkedesign. Her kombinerer Kitsuné endda med den populære pelskrave.

Mfpen Kurt Worker Jacket til 1.500 kr.  

Den løse silhuet vinder frem for tiden, som modsvar på de sidste 10 års ultra stramme tøj. Og det er netop denne silhuet, det nye danske mærke Mfpen satser på.

Zara Workerjakke til 549 kr.

En arbejdsjakke i opdateret version til det tidlige efterår, hvor den kan trækkes over en sweatshirt eller striktrøje.

Uncle Brigth Wolf til 1.600 kr.

Man går aldrig galt i byen med en klassisk trench coat, det er tidløs herrestil, og den går både til hverdag og fest.

Han Kjøbenhavn Hang Blazer til 3.000 kr.

Den falske pels fylder godt i en af tidens mest dominerende stilretninger, som har taget 90’erne sig til og hylder det ’grimme’ og provinsielle. En af de største fortaler for denne stil herhjemme er Han Kjøbenhavn, der har lavet en efterårskollektion fyldt med falsk pels og logo-printede træningsdragter.

Won Hundred La Cour Jacket til 2.800 kr.

Won Hundred har til efteråret lavet denne maritime dobbeltradede frakke, der også kan gå som en kraftig jakkesætsjakke. Den maritime stil er udødelig i modebilledet og vil også i denne sæson spille en tydelig rolle. 

LÆS OGSÅ: Efterårs-stil: ”Nu vil de baggy bukser for alvor fylde i gadebilledet”

LÆS OGSÅ: Talentfokus: 5 lovende danske tøjmærker du bør kende

LÆS OGSÅ: 25 nye sneakers til efteråret