Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Seks tendenser i efteråret du bør kende til

Seks tendenser i efteråret du bør kende til

Brede bukser, rullekraver og denimjakken vil præge gadebilledet.

Først skal man gå i jakkesæt, så kan det ikke blive afslappet nok med tophue og rygsæk, og pludselig er jakkesættet tilbage. Det kan være svært at følge med alle tendenserne, men sådan er moden - et stort hjul, der hele tiden løber rundt. 

Til dette efterår har modehjulet selvfølgelig gjort stop et nyt sted – denne gang ved 70’erne, som er den helt store inspirationskilde denne sæson. Bukserne bliver bredere, og generelt bliver der løsnet lidt op for det hele.

Komponist og sangskriver Burt Bacharach tilbage i 70'erne. 

Tern, rullekraver og pilotjakker med fårepels er endnu nogle håndgribelige eksempler på 70’er-stilen, som de fleste modehuse er blevet enige om at kigge tilbage på. 

LÆS OGSÅ: Slidstærkt efterår: 42 jakker, skjorter og striktrøjer

Udover, at vi nu skal til at ligne noget fra hippie-tiden, så har modebranchen hentet flere klassikere tilbage til efterårsgarderoben. Og så står efteråret 2015 også i naturens tegn. Hvad det betyder, kan du læse mere om senere.

Brede bukser 

Efter flere år, hvor bukserne ikke kunne blive smalle nok – også til mænd – bliver det hele lidt mere afslappet og bredt. Til dem, som tør, kan postkassebukserne også godt findes frem fra hippietiden. 


Den danske skuespillerinde Yutte Stensgaard forbereder sig til en rolle som butiksasisstent i 1972. 

Det er både jeans, chinos og jakkesætsbukser, der bliver bredere og mere baggy. Men Euroman.dk vil gerne understege, at længden på bukserne ikke nødvendigvis bliver længere, og det bliver ikke ført tilbage til 90’ernes hiphop-stil med hængerøv og nedslidte bukseender. 

Med de brede bukser sender modebranchen et ønske om mere 70’er-frihed, og at vi godt kan slappe lidt mere af, også selvom vi er formelt påklædt. Soulland Erik Jeans til ca. 1.080 kr.  


Whyred Orwell til 1.100 kr.

Rullekraven

Den var allerede tydelig i foråret, men når efteråret skydes i gang vil den være overalt.

Lag på lag bliver nøgleordet for rullekraven, som også sagtens kan bæres under en skjorte på de koldere dage. Endnu et tydeligt bevis på 60’er og 70’er -inspirationen.AMI Men Turtleneck Sweater til ca. 1.630 kr.Zara sweater med rullekrave til 199 kr.

Denim- og ruskindsjakken

Denim vender altid tilbage, og det slidstærke stof er sjældent væk i mange år af gangen. Til dette efterår har stort set alle designere, modehuse og producenter kastet sig over denim i stor stil. 

Det er både jeans, skjorter og jakker som hitter. Med denim kan vi mænd få et mere maskulint udtryk, og det kan give en følelse af rå kraft og natur, hvor vi oprindeligt er skabt til at arbejde. 

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til pleje af denim

At læderjakken har været et populært stykke overtøj de seneste år, er nok de færreste, som ikke har lagt mærke til. Og selvom den aldrig vil forsvinde helt fra gadebilledet, er den på vej væk, og i stedet er ruskindjakken klar til at tage over. 

Det er ikke det mest praktiske stykke overtøj i et land, hvor det regner hele tiden. Men ikke desto mindre kan den i brun give noget råhed til garderoben. Ruskindsjakken er et bevis på, at det naturlige og organiske også fylder meget i efterårsgarderoben.A.P.C. Veste Jean Us til ca. 1.850 kr.Mango Suede Jacket til 1.299 kr.

Fårepels på kraverne

Når vinden bider dig i ansigtet henover Dronning Louises Bro bliver fåre-skind og pels din bedste ven. Til hver sæson bliver der hentet gamle klassikere tilbage til modebilledet, og i år er turen kommet til denne pilot-inspirerede jakke med fårepelskrave. Fillipa K Cord Trucker Jacket til 2.400 kr. 

Naturfarver

Efterårets populære farver bliver brun og grøn, som har tøjet lige været en tur forbi skovbunden. I sær den brune farve bliver dominerende, og det er i alle nuancer: Lys, mørk, solbrændt og i en blanding med bordeux. 

Det er i høj grad gennem farvevalget, at designerne kan udsende et budskab med deres kollektioner. Samtidigt lægger moden sig ofte op ad samtiden. Og med den brune farves tydlige indtrængen viser det et billede af en tid, hvor seriøse, stabile og hårdtarbejdende mennesker med begge fødder plantet solidt på jorden hyldes. Brun er også den hjælpsomme og støttende farve. 

Samtidigt associerer den også til noget organisk og naturligt, og alt, hvad der er udendørs, som den grønne farve desuden gør. Det ses tydeligt at det organiske vinder frem i vores samfund disse år. Mad, vin og tøj skal være organisk, og samtidigt er vi er i gang med at rense ud i de seneste årtiers storforbrug af plastik og tilsætningsstoffer. 

Næsten tilsvarende den brune farve symboliserer den grønne også venlighed, loyalitet og intelligens. Det er primært en positiv farve, der fortæller en historie om fremgang og håb.


 
Zara dobbeltradet brunt jakkesæt til 1.199 kr. (habitblazer) og 579 kr. (bukser)N.N. 07 New Derek til 699 kr. 

Tern overalt

Tern er altid til stede, der vil fx altid blive designet ternede skjorter. Men til efteråret har ternene bevæget sig over på både jakker, blazere og striktrøjer. 

Under den netop overståede modehuse i København viste bl.a. Han Kjøbenhavn ternede jakker og jakkesæt frem. Ternene er brede og smalle og i forskellige farver, men ses gerne i ægte Sherlock Homes stil. Tern udstråler ligesom de brune farver noget seriøsitet og intellektualitet.Acne Studios Charles check til 8.495 kr. Norse Projects Anton Loose Weave Gauze til 1.200 kr. 

LÆS OGSÅ: De danske modechefer: Sådan bliver moden til næste sommer

LÆS OGSÅ: 8 beviser på at danske ure er rykket op i international klasse


LÆS OGSÅ: Modeposten: København har fået to nye herretøjsbutikker, mens Wood Wood og Norse Projects leverer international klasse