PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Sjældent Rolex fra Vietnam-krigen kommer på dansk auktion
Rolex GMT Master købt og båret af en amerikansk kaptajn under Vietnam-krigen i 1967.

Sjældent Rolex fra Vietnam-krigen kommer på dansk auktion

Et helt særligt Rolex-ur kommer på auktion i Danmark hos Bruun Rasmussen inden længe.

I starten af juni er der traditionel auktion hos auktionshuset Bruun Rasmussen i København. Og hvis du er urentusiast med velpolstrede lommer, kan du i den forbindelse gøre et helt ekstraordinært køb.

På auktionen kan du nemlig blive den lykkelige ejer af et Rolex GMT Master, der har siddet om håndleddet på den amerikanske kaptajn Ernest D. Sprinkel under Vietnam-krigen i 1967. Det skriver Bruun Rasmussen i en pressemeddelelse.

Sprinkel var helikopterpilot og leder af det amerikanske luftvåbens 269. bataljon, der gik under øgenavnet 'Black Barons'. Bataljonen var ansvarlige for vigtige luftbårne aktioner under Vietnam-krigen.

Med uret følger også Ernest D. Sprinkels helikopterhjelm, Rolex-æske, det originale certifikat og sågar kvitteringen på uret, der er købt i Cu Chi i Vietnam 29. april 1967. Ifølge Bruun-Rasmussen er der tale om en helt usædvanlig sjældenhed på sommerens auktion.

"Det er usandsynligt, at et ur af denne kaliber kommer på auktionsmarkedet igen," skriver auktionshuset, der vurderer Rolex-urets værdi til 100.000-150.000 kroner.

Ud over uret fra Vietnam-krigen byder auktionen også på vintage-ure fra Audemars Piguet, Breitling, IWX, Jaeger-LeCoultre, Omega, Panerai og Patek Philippe. Alle urene kan prøves hos Bruun Rasmussen i Bredgade 33 i København fra 23.-27. maj.

Auktionen finder sted torsdag 6. juni klokken 18. Du kan læse mere om Rolex-uret her og høre Ernest D. Sprinkel selv fortælle om sit ur nedenfor: