Sponsoreret af Fjällräven

Du behøver ikke at gå i hi, bare fordi vinteren ankommer, og temperaturerne falder. Langt fra. De kolde måneder byder på masser af gode muligheder for oplevelser ude i det fri. Både fra den mere hardcore outdoor-oplevelse i vildmarken til det nære hverdagseventyr.

610x500 Polar.pngVintereventyr a la Polar.

At komme uden for er også det bedste modsvar på den træthed, mange mærker komme snigende, når sommerens lange dage forsvinder, og mørket tager over. Vi mennesker har brug for at komme uden for. Hop i en god jakke og tag noget varmt på hovedet og udnyt de lyse timer til en gåtur. Indånd den kolde, klare luft, som kun vinteren kan tilbyde og lad den nive lidt i kinderne. Og mærk så, hvordan energien og humøret vender tilbage. Der er virkelig masser af godt at hente på en vintertur.

610x500 Polar2.pngDun varmer, og vejer næsten ingenting.

Overvejer du også en lidt længere tur? En god vinteroplevelse kræver ordentlig planlægning. Start derfor i god tid: Lav en liste med rute, campsite, mad samt nødvendig beklædning i forhold til vejr og vind. Hvis det skal blive en god oplevelse, er det vigtigt, hvordan du er klædt på.

610x500 Polar3.pngGennemtænk din beklædning – fra hue, overdel til bukser for en god vinteroplevelse.

Er vejret vådt og koldt, eller siger temperaturen frost? Se blandt denne andet guide til beklædning, der kommer ind på de forskellige materialer, og hvordan du klæder dig på lag-på-lag, så du kan tilpasse dig vejrforholdene.

Det skal du huske:

  • Planlæg din tur eller aktivitet – fra rute til grej
  • Tag højde for vejret og evt. vejrskifte
  • Find og forbered det rette udstyr og beklædning – tænk lag-på-lag
  • Tænk i materialer: dun, uld, syntetisk, hvad passer bedst til forholdene (læs mere om dun her)

610x500 Polar4.pngHold hoved og hænder varme i kulden.

Kan du ikke få nok af vinter? Og drømmer du om at udfordre dig selv? Outdoorbrandet Fjällräven, der ved, hvad de snakker om, har udarbejdet en guide forbindelse med deres polar-ekspedition med beklædning og udstyr, der er værd at overveje samt medbringe, hvis du påtænker dig din helt egen ekspedition.

610x500 Polar6.png