Forbrugernes efterspørgsel af kvalitet er steget, og det betyder, at highstreetkæder også begyndt at oppe sig på kvaliteten. H&M har sågar offentliggjort, at hele kvindelinjen vil være lavet i økologisk bommuld i 2020.

Store kæder som COS, Zara og ASOS kan efterhånden konkurrere med brands i mellemprislejet på kvaliteten.

Målet er at ramme bredt, og det kan tydeligt ses på deres billigere mærkers kollektioner, som ofte stikker i mange retninger. Derfor kræver det tid, og et blik for at udvælge det rigtige, hvis man skal sammensætte en moderne, pæn og harmonisk garderobe. Men det kan sagtens lade sig gøre.

Vi har samlet 13 gode køb til sommersæsonen, der beviser, at man sagtens kan være velklædt, selvom man er på eksempelvis SU eller bare ikke gider fyrer hele månedslønnen af på tøj. Og det bedste er, at det hele kan fås til et samlet beløb på under 5.000 danske kroner.H&M
Skjorte i bomuldspoplin til 299 kr.

Pyjamas-tendensen er virkelig hoppet ud af sengen til denne sommersæson - og især i en afslappet silke udgave. Her har H&M lavet en i en sæsonrigtig kakigrøn i bommuldspoplin, så den næsten har den samme glatte overflade som silke.

Zara Poloshirt til 249 kr.

1970’erne har for alvor sat sit præg på moden i år. Der er blevet hentet brede bukser, store skjorteflipper og strikkede polotrøjer tilbage. Og med Zaras polo får du retro-stilen på den sommerlige måde. 

Weekday Classic Jacket til 575 kr.

Bomberjakken er evig populær, og den er for længst blevet en udødelig klassiker. Den er god over en T-shirt, skjorte, trøje eller let jakke, og i denne afdæmpede khaki-grøn kan du kombinerer den med de fleste farver også.

Komono Clement Tortoise til 372 kr.

Runde solbriller hitter, og det samme gør brune farver til brillestel. Med Komonos fine kvaliteter kan du få sæsonens brille til en rigtig god pris.

Selected Homme Kortærmet skjorte til 399, 95 kr.

Den kortærmede skjorte vendte tilbage til modescenen sidste sommer, og den fylder endnu mere i år. Det er 1950’erne, der har lagt inspiration til de sømands-inspirerede flipper, som mange designere har kastet sig over i år.

MKI Unlined Studio Coach Jacket til ca. 440 kr.

Det ser ud til at 90’erne også er på vej tilbage, da vi i denne sæson har set mange jakker med print på ryggen. Har man lyst til at erklære sit til tilhørsforhold til et brand, giver ryglogoet noget cool streetwear-attitude.

Wood Wood Low Profile cap til 300 kr.

Skærm for solen med stil. Baseballkasketten gjorde comeback til moden sidste år, og den er stadig den foretrukne hovedbeklædning denne sommer.

COS Tailored Drawstring Shorts til 490 kr.

Med disse shorts fra COS finder du den perfekte balance mellem komfort og afslappethed og god stil.

ASOS Slim Trouser til 326 kr.

Du kan sagtens være sommer-afslappet, samtidig med du er velklædt. Med disse pinstripe bukser får du tidens populære kombination af jakkesætsbuks og sportsbukser, og de kan bæres med både T-shirt eller blazer.

Asket The T-shirt til ca. 223 kr.

Man kan ikke komme igennem en sommer uden en god og enkel kvalitets-T-shirt.

Vagabond Ryan til 799 kr.

Den lette og behagelige sneaker vinder frem for tiden, hvilket ikke er uforståeligt, når den samtidigt er enkel og stilet. Og så går den godt til både shorts, chinos og et par jakkesætsbukser.

Zara Chinobukser til 299 kr.

Smør dine naturfarvede chinos op, smid sokkerne og hop i et par hvide sneakers eller espadrillos, når solen for alvor bager.

H&M Badeshorts til 129 kr.

Badebukserne må godt have lidt print I år. Når man endelig kommer på stranden, er det okay at vise sig lidt frem. Der er trods alt et begrænset antal stranddage i Danmark. 

LÆS OGSÅ: Årets solbrille-tendens: Vi hylder fortidens store ikoner

LÆS OGSÅ: 13 stærke beviser på at bomberjakken vil dominere foråret

LÆS OGSÅ: Kortærmede skjorter