Med sit koøjelignende design er Nautilus en af Patek Philippes mest populære modeller nogensinde. Siden præsentationen i 1976 er uret kommet i et mylder af variationer til både mænd og kvinder, fra køligt stål over varmt rødguld til isnende diamant.

Nu kommer uret i sin første såkaldte grand complication-version. Selv urverdenens eksperter har svært ved at definere, helt præcis hvad en sådan er.

Men man kan overordnet sige, at en grand complication betegner en teknisk finesse i urværket, der adskiller den ypperste urmagerkunst – haute horlogerie inden for fagsproget – fra resten af verdens urproduktion. Ofte er det også complicationerne, der er med til at afgøre, hvor meget urmagerne kan tage for deres værker.

I den nye Nautilus Perpetual Calendar med referencenummer 5740/1G kommer complicationen til udtryk i en evighedskalender, der genkender antallet af dage i måneden og derfor også tager højde for skudår.

Kombineret med materialet – hvidguld – og slankheden – urkassen måler kun 8,42 millimeter i højden – sender omkostningerne på dette stykke mikromekanik urets pris op på 880.600 kroner.

I det usandsynlige tilfælde, at det ligger inden for dine muligheder, så henviser vi til forhandleren Hvelplund.

LÆS OGSÅ: Rolex Daytona til 1 million er juvelen i stor dansk urauktion

LÆS OGSÅ: Dress-ur: 9 klassiske herreure, der passer godt til jakkesæt

LÆS OGSÅ: Stor sommerguide: Her er alt, hvad du skal bruge til sommer