"Den vækker flere følelser, end andre biler gør, og giver en helt anden køreglæde. Der er en tysk grundighed over Porsche, som jeg godt kan lide" scroll-down

"Den vækker flere følelser, end andre biler gør, og giver en helt anden køreglæde. Der er en tysk grundighed over Porsche, som jeg godt kan lide"

For nogle mennesker er bilen en praktisk transportgenstand, der får dem fra A til B. For andre er det passion og lidenskab, som overstiger alt – selv værkstedsregninger, forsikringspræmier og bøvl med vinteropbevaring. Her fortæller Morten Stevn om sin Porsche 911 Super Carrera fra 1978.

Af Oliver Bodh Larsen
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Motor Euroman

Hvad er det for en bil, du kører i?

”Det er en Porsche 911 Super Carrera 3,0 fra 1978. Jeg havde ledt efter den rette i to år, da jeg endelig fandt denne gennem et internetforum. Det var en ældre mand i 70’erne, der ejede den, og han havde virkelig passet og plejet den. Den stod superflot. Jeg mødtes med ham i Hundested, hvor vi snakkede en halv time og kørte en tur. Jeg vidste med det samme, at det var den rette bil for mig. Et par dage efter fik vi en købsaftale på plads.”

Hvad faldt du for?

”Selve modellen er én, jeg føler, jeg er vokset op med. Det er en model, jeg som barn så på film og på plakater – et af de store ikoner gennem tiden. Jeg havde kigget på nogle stykker, men sammensætningen af farverne og kabinen på den her, og at den simpelthen bare stod i topstand, gjorde, at jeg ikke var et sekund i tvivl, da først jeg så den. Samtidig havde den fire år forinden gennemgået en stor restauration af nogle anerkendte mekanikere herhjemme, som jeg selv kender, og som laver tingene ordentligt uden at gå på kompromis. Det var tydeligt, at det var en sund bil. Og det var vigtigt, for jeg vil gerne kunne bruge mine biler hver dag uden at skulle være øm omkring dem.”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Biler