Nu kan Muhammad Alis gamle Alfa Romeo Spider blive din
Foto: Getty Images.

Nu kan Muhammad Alis gamle Alfa Romeo Spider blive din

En amerikansk bilforhandler har nu sat Muhammad Alis gamle Alfa Romeo Spider fra 1976 til salg.

Muhammad Ali satte stor pris på Rolls-Royce-biler. Han var helt vild med dem, faktisk. Så da han engang i 70'erne skulle anskaffe sig en ny vogn, var det naturligvis én fra den engelske luksusfabrikant.

En Rolls-Royce Corniche. Og så en Mercedes-Benz SL til hustruen, Veronica Porché. Men bilforhandleren, som Ali besøgte sammen med sin tætte ven Tim Shanahan, havde slet ingen Mercedes-Benz SL i butikken, så den hårdtslående bokser måtte nøjes med en Alfa Romeo Spider Veloce Series II fra 1976.

Et rimeligt alternativ, skulle man mene, men ifølge historien, som vennen Tim Shanahan ifølge Autoblog.com gengiver i sin bog 'Running With the Champ', endte den ellers labre italienervogn med at stå mest stille, da hustruen angiveligt ikke evnede at køre med manuelt gearskifte.

Siden blev den faktisk overdraget til Shanahan selv, men nu kan den i sin tid smådrastiske erhvervelse imidlertid blive din. Det er forhandleren 'Moto Exotica' ved St. Louis, Missouri, der har fået fingrene i den nu 43 år gamle sportsvogn, som, at dømme ud fra billederne, har holdt sig prisværdigt pænt.

De originale papirer med Muhammad Alis underskrifter følger sågar med. Du kan selv tjekke auktionen, som slutter om godt og vel tre dage, ud på Ebay her.

alfabillede1.jpg
Foto: Moto Exotica
alfabillede2.jpg
Foto: Moto Exotica
alfabillede3.jpg
Foto: Moto Exotica