To ting, der på en eller anden måde ofte bliver ført sammen, er smukke kvinder og hurtige biler.

De to ting går op i en højere enhed, når 70 smukke kvinder fra hele verden kører charity-race gennem Europa i de stærkeste modeller fra blandt andet Maserati, Aston Martin, Bentley, Mini Cooper og Mercedes i dette års Cash & Rocket - on Tour i midten af maj.

Sammen forener de deres evner til at skabe international opmærksomhed omkring tre velgørende projekter i Afrika. I år rejses der penge til hjælpeprogrammer, der skaber bedre uddannelsesmuligheder for børn og unge.

LÆS OGSÅ: Fem sommerkvinder du ikke kan lade være med at kigge efter

Den kendte danske modeblogger og stylist Pernille Teisbæk sætter sig bag rattet i en Mercedes E400 Cabriolet sammen med sin co-driver, den svenske journalist og modeblogger Sofi Fahrman.

Bliv venner med Euroman på Facebook

For andet år i træk ifører danske Pernille Teisbæk sig kørehandskerne i velgørenhedens tegn:

”Kvinderne kommer fra hele verden, og de er allesammen nogle, der har et kæmpestort netværk og er alle på en eller anden måde in power, hvad enten de er skuespillere eller ingeniører. De er allesammen nogle, der har noget at byde ind med. Hver især kan vi række ud til de folk, som følger os. Inden løbet forsøger vi at skabe så meget hype og opmærksomhed som muligt omkring det her projekt for at skrabe penge sammen til velgørenhed,” siger Pernille Teisbæk til euroman.dk.

Løbet er det fjerde af sin slags og er grundlagt af bil-aficionadoen Julie Brangstrup, der tidligere har stået bag et andet årligt racerløb ved navn Gumball 3000.

Sidste år rejste Cash & Rocket lidt over 9 millioner til velgørende projekter.

LÆS OGSÅ: Se Peter Falktofts auto-cv

I årets charity-race er donationsbeløbet allerede oppe på 175.000 rejste kroner i skrivende stund – og kvinderne har endnu ikke sat nøglerne i tændingen.


Her ses Pernille Teisbæk ved sidste års Cash & Rocket. 

Road trip skal skabe opmærksomhed
Umiddelbart er det ikke lige dyre luksusbiler, labre modeikoner og røde løbere man knytter sammen med forståelsen af tredjeverdenslandes kamp for at skabe fodfæste – men det er Pernille Teisbæk også klar over.

”Vi vil forsøge at undgå, at alt for mange tænker: ’Oh my God, det er bare halvfjerds damer, der skal køre rundt i nogle pissedyre biler og have det sjovt’,” siger hun.

”Det er ikke gratis at køre med på turen. Alt hvad vi gør på vejen, og de hoteller vi bor på, det betaler vi selv. De dyre biler stilles til rådighed af sponsorerne og er til for at skabe noget opmærksomhed i gadebilledet. Jeg deltog sidste år også, og, jeg synes, det er en vildt fed og spændende måde at samle ind til velgørenhed på. Jeg har det sådan, at hvis jeg kan hjælpe nogen – og særligt børn – til at få det bedre, så vil jeg gøre det.”

LÆS OGSÅ: Udlandet kårer dansk model som den næste store ting på Instagram

Undervejs på tourens fem dage og lidt over 1700 kilometer besøger kvinderne fire af Europas største byer herunder London, Paris, Lyon, Milano og slutter af til filmfestivalen i Cannes.

Pengene skal rejses dels gennem et ikke uvæsentligt opmærksomhedsarbejde, kvinderne gør hver især op til selve touren. Pengene kan doneres direkte på hjemmesiden, men også på landevejene skal der skabes opmærksomhed omkring projektet. Hver aften ender alle tourens teams på det samme hotel i den pågældende by, hvor der skrabes penge sammen ved diverse velgørenhedsevents.

”Der vil både være pitstop-lunch nogle steder på turen, og så er der en event næsten hver aften - fx charity dinners, hvor de forskellige mennesker i de forskellige byer, der har pengene og mulighederne for at donere penge til projektet er inviteret,” siger Pernille Teisbæk.

Du kan følge Cash & Rocket på både Instagram og Twitter.

LÆS OGSÅ: Emily Ratajkowski er tilbage i ny sexet undertøjskampagne

LÆS OGSÅ: Verdens mest velklædte mekanikere i cool pitstop

LÆS OGSÅ: Se video: Vanvittigt hjulskifte mens bilen er i fart