Hvis ikke Tesla kan redde verden fra luftforurening, bør den i hvert fald kunne redde sin fører.

Sådan lyder nyheden fra verdens mest opsigtsvækkende elbil, der lige er blevet en tand mere dommedagssexet.

Elbilen med den enorme accelerationshastighed og den lave miljøbelastning har nemlig introduceret en funktion designet til alle overlevelsestyper med hang til gadgets og fremtidsangst.

Bioweapon Defense Mode kalder Tesla et filter, der med producentens egne ord kan sikre føreren overlevelse sågar fra et luftbårent biologisk angreb, alene ved at blive i bilen.

Tesla-direktør Elon Musk har udtalt, at firmaet skal være førende inden for ”postapokalyptiske scenarier”. Men selvom teamet understreger, at navnet Bioweapon Defense Mode ikke er et marketing-stunt, er det vist nok hovedsagelig designet til beskyttelse mod verdens tiltagende luftforurening og ikke først og fremmest mod fremtidige udslettelseskrige.

Filteret er blevet testet i forurenet og ildelugtende luft i blandt andet Californien og Kina, men den ultimative prøve har det været underlagt i et kontrolleret miljø, hvor en Model X blev placeret i en boble af luft 100 gange mere forurenet end anbefalingerne fra de amerikanske myndigheder for naturbeskyttelse.

Bilens filter virkede så effektivt, at forsøgspersonerne i bilen på under to minutter var i stand til at fjerne deres gasmasker, fordi forureningsniveauet i kabinen var sænket til et ubetydeligt niveau.

Og hvad mere er: Da filteret havde renset luften inden i bilen, gav det sig til at renskure luften udenfor, så det til sidst havde reduceret forureningsniveauet i boblen til 40 procent af det oprindelige.

Altså gør du ikke bare dig selv, men også din omverden en tjeneste ved at købe en Model X på Teslas hjemmeside.