Hvorfor er det vigtigt for jer at nuancere jeres sprog i trafikmeldingerne?

”Der er altid kø og altid uheld. Vi sender tre til fire gange i timen, og vi kunne hurtigt komme til at sige de samme ting igen og igen. Det er ikke en del af jobbeskrivelsen, men vi gør det, fordi vi selv synes, det er sjovt at finde på et ord, som beskriver en situation ude i trafikken. Og så må det gerne være lidt underholdende, så folk sidder ude i bilerne og trækker på smilebåndene.”

Hvad er dit favoritudtryk?

”Det seneste, vi har fundet på, er ’telefonsammenstød’. Der sker tit bittesmå uheld, hvor det eneste, de uheldige billister gør, er at udveksle telefonnumre for at tage kontakt til forsikringerne, og så kører de videre.”

Kan du nævne andre sjove udtryk, som I selv har fundet på?

På et tidspunkt fandt vi på udtrykket ’girafkørsel’. Det er, når folk sidder i deres biler og strækker halsen for ikke at få solen i øjnene. Og ’kiggekø’ har vi snakket meget om på redaktionen. Når der sker et uheld på motorvejen i den ene retning, stopper trafikken lige pludselig også op i den modsatte retning. Vi kan se på GPS-kort, at køen i den modsatte retning slutter lige nøjagtig dér, hvor uheldet er sket. Så jeg kan meget godt lide, at udtrykket giver folk et vink om, at de ikke skal stoppe op og være så nysgerrige.”

Hvordan finder I på udtrykkene?

”Det er noget, den enkelte vært finder på. Men vi snakker lige om det på redaktionen først, så man ikke sidder og siger et eller andet åndssvagt i radioen. Vi har haft nogle tilfælde, hvor et udtryk ikke helt har givet mening.

Hvad bliver det næste store udtryk?

”Det kommer an på, hvornår de selvkørende biler begynder at overtage. Lur mig, om vi så ikke finder på et eller andet udtryk, som læner sig op ad, at et uheld har involveret to selvkørende biler. ’Robot-uheld’, måske.”

LÆS MERE: Se Johan Bülows biler gennem karrieren

LÆS MERE: Verdens mest eksklusive biltræf: Det bedste fra Villa d’Este

LÆS MERE: Rolls-Royce præsenterer sin første terrængående luksus-SUV