PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Farvel til det gode liv: Martin Garde Abildgaard opsagde jobbet og solgte huset for at forfølge sin drøm om et enklere liv

Foto: Nina Buth Olsen Kristoffer Dahy Ernst, Martin Garde Abildgaard og hunden Nixon.

Farvel til det gode liv: Martin Garde Abildgaard opsagde jobbet og solgte huset for at forfølge sin drøm om et enklere liv

Hvis du ejer flere end syv ting, så ejer tingene dig. Det siger et gammelt kinesisk ordsprog, og selvom det måske er lige radikalt nok, så er der flere og flere af os, der drømmer om et enklere liv. Sådan et har Martin Garde Abildgaard fundet. Mød ham i det nyeste afsnit af Sidelæns.

For år tilbage kiggede Martin Garde Abildgaard og hustruen Pernille hinanden dybt i øjnene og tog en af den slags beslutninger, som mange af os aldrig får taget tilløb til, selvom det virker besnærende: De solgte deres store patriciervilla på Frederiksberg, sagde farvel til den store Audi og skilte sig af med langt størstedelen af deres ejendele.

De opsagde også deres jobs – hans et vellønnet job som Kreativ Direktør i tv-branchen, hendes et toprådgiverjob i den finansielle sektor – og fandt en langt mindre bolig og satte alt ind på at realisere deres individuelle drømme om at blive henholdsvis instruktør og manuskriptforfatter samt selvstændig rådgiver og forfatter.

Det er inspirerende, når folk som Martin tør efterlade alt bagage og tage springet ud i det ukendte. Hvis du ejer flere end syv ting, så ejer tingene dig. Det siger et gammelt kinesisk ordsprog, og det får straks en til at kigge sig omkring i lejligheden eller huset og overveje, hvad man kan undvære og hvad der er livsnødvendigt.

Syv ting er måske lige ekstremt nok. Men vi drømmer allesammen om et mere enkelt liv, hvor vi selv har styring over dagligdagen. Hvor der er skruet ned for det materielle og op for det sanselige og det ægte. Men hvordan er det nu lige, vi kommer ud og hamstrerhjulet og hen til Narnia.

Det har dagens gæst i Sidelæns, Martin Garde Abildgaard, måske svaret på. Han er snart aktuel med sin nye film ‘A Beautiful Curse’. Den snakker vi selvfølgelig om, ligesom vi også snakker om hans ekstremt disciplinerede måde at arbejde på, hans årlige dogmer og hans opgør med hamsterhjulet, der ændrede hans liv.

Lyt til afsnittet øverst i denne artikel, hos Talk Town, Spotify, Apple Podcast, og hvor du ellers lytter til dine podcasts.

Husk, at når du er abonnent hos Euroman, får du ligeledes adgang til Talk Town. Du skal blot downloade appen i App-store eller Google Play og oprette dig med dit kundenummer. Her kan du bl.a. også finde programmerne ’Arbejdstitel’, ’Graus garage’ og ’Jeg er lige død’.

Sidelæns

I ’Sidelæns’ tager vores chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, vores læsere og lyttere med ind i maskinrummet på redaktionen. Vi giver et indblik i, hvordan vi arbejder med fx portrætter og reportager og fortæller historierne rundt om de artikler, vi skriver til magasinet.

’Sidelæns’ er også redaktionens vindue ud til verden. Vi interviewer musikere, designere, forfattere, kokke, filmfolk og alt derimellem, som vi synes, kan noget ekstraordinært, og som vi gerne vil tale med.

Lyt til 'Sidelæns' hos Talk Town, Spotify, Apple Podcast, og hvor du ellers lytter til dine podcasts.

EUROMAN-Sidelæns_Cover.jpg