soundLyt til artiklen med Euroman
play

Længe leve Amerika: En hyldest til USA med Kvadrats CEO Anders Byriel

00:00 |
Længe leve Amerika: En hyldest til USA med Kvadrats CEO Anders Byriel

Længe leve Amerika: En hyldest til USA med Kvadrats CEO Anders Byriel

Lyt til hele episoden her.

arrow-down

En jysk tekstilvirksomhed med hovedsæde i Ebeltoft. Det vil i nogles ører lyde støvet og bedaget. Hvordan kan man gøre gardiner, akustikløsninger, tæpper og tekstiler til en farverig og sexet forretning?

En umulig opgave set udefra, men det er ikke desto mindre lige præcis hvad Kvadrat er.

Når man nærmer sig hovedkontoret lidt udenfor Ebeltoft, vil det trænede øje se Olafur Eliasson-kunstværker i den omgivende park. Nogle af verdens dygtigste arkitekter har indrettet de efterhånden mange kvadratmeter, som Kvadrat råder over, og følger man med på Kvadrats sociale medier, vil man se en overflod af samarbejder med kunstnere, arkitekter og designere, der med udgangspunkt i Kvadrats produkter skaber løsninger, produkter og værker, der hører hjemme i den globale designsuperliga.

I spidsen af Kvadrat er Anders Byriel. Anders er både medejer og leder af Kvadrat, og udover at positionere virksomheden som en international pioner, så skaber han også år efter år vækst og kulsorte tal på bundlinjen. For nylig afsluttede han den måske mest prestigefyldte lederuddannelse i verden, et 10-årigt forløb fra Harvard. Der er med andre ord grund til at lytte, når han taler.

Det gør han nu. For jeg har inviteret mig selv til netop Ebeltoft, og har sat Anders stævne på hans kontor i det nye afsnit af vores ugentlige podcast ’Sidelæns’. Og emnet er USA.

Den 6. januar angreb en gruppe demonstranter kongresbygningen i Washington, som en kulmination af fire år med Donald Trump for bordenden i det ovale kontor.

Samme dag meddelte Kvadrat, at de nu vil gå ind i USA.

Vi har taget en snak med Anders Byriel om, hvorfor de går den vej lige nu, hvordan man udvider sin virksomhed til det Nordamerikanske kontinent, og hvad hans personlige forhold til USA er – ikke mindst i forhold til kunst og kultur, som er en stor del af Kvadrats DNA.

Du kan finde afsnittet øverst i denne artikel, hos Talk Town, Spotify, Apple Podcast, og hvor du ellers lytter til dine podcasts.

Husk, at når du er abonnent hos Euroman, får du ligeledes adgang til Talk Town. Du skal blot downloade appen i App-store eller Google Play og oprette dig med dit kundenummer. Her kan du bl.a. også finde programmerne ’Arbejdstitel’, ’Graus garage’ og ’Jeg er lige død’.

Sidelæns

I ’Sidelæns’ tager vores chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, vores læsere og lyttere med ind i maskinrummet på redaktionen. Vi giver et indblik i, hvordan vi arbejder med fx portrætter og reportager og fortæller historierne rundt om de artikler, vi skriver til magasinet.

’Sidelæns’ er også redaktionens vindue ud til verden. Vi interviewer musikere, designere, forfattere, kokke, filmfolk og alt derimellem, som vi synes, kan noget ekstraordinært, og som vi gerne vil tale med.

Lyt til 'Sidelæns' hos Talk Town, Spotify, Apple Podcast, og hvor du ellers lytter til dine podcasts.

EUROMAN-Sidelæns_Cover.jpg