Julen og nytårsfesten er vel overstået, og hverdagen står for døren. Hvis du arbejder i uniform eller kittel giver din garderobe på arbejdet sig selv, men for de mange hundredetusinde mennesker, der hver dag går gennem kontorgangene, kan det være svært at vide, hvordan man skal klæde sig.

Skal man blot gå i det, der føles bedst, eller skal man tage det fine jakkesæt på i håb om, at klæder ikke bare skaber folk, men også karrierer?

I dette tredje afsnit af vores nye podcast ’Modeministeriet’ diskuterer Euromans tre mest markante moderedaktører gennem tiden, hvad de synes om danskernes kontorpåklædning, og hvad man skal gøre, hvis man vil skille sig positivt ud.

Gæsterne er Mads Christensen, der var moderedaktør på Euroman i 90’erne, og som i dag er forfatter og foredragsholder. I 00’erne var det Chris Pedersen, der havde tjansen. Nu er han tilrettelægger og vært på DR, og så er der Frederik Lentz Andersen, som har været moderedaktør de seneste 10 år.

”Oppe i vores hoveder tror vi, at der ikke er nogen hierarkier og magtstrukturer i Danmark, og derfor føler vi, at man også slække på dresscoden. Men tøj betyder rigtig meget. For man danner sig lynhurtigt et indtryk af folk ud fra deres påklædning, og hvis du ikke kender dine koder, og hvad du udtrykker, kan du virkelig spænde ben for dig selv,” forklarer Chris Pedersen.

Podcasten er sponseret af Sand Copenhagen, og de har været så venlige at stille deres hovedkvarter i Bredgade i København til rådighed, hvorfra podcasten er optaget.

Du kan høre hele podcasten her.