Pete Buttigieg, den kun 38-årige tidligere borgmester i South Bend, Indiana, har trukket sig fra kapløbet om Demokraternes kandidatnominering til præsidentvalget i november.

Det fortalte han sine lokale støtter i South Bend, Indiana søndag aften lokal tid, skriver The New York Times.

Buttigieg, som foruden sin usædvanligt unge alder også var den første åbent homoseksuelle præsidentkandidat, lagde ellers stærkt ud med at slå de andre kandidater ved de første vælgermøder i Iowa i begyndelsen af februar.

Siden er momentum gået en smule af Buttigieg-kampagnen, og efter en fjerdeplads og nul vundne delegerede ved weekendens primærvalg i South Carolina har han nu trukket sig fra nomineringskampen.

”Sandheden er, at vejen har lukket sig, hvis ikke for vores sag, så for vores kandidatur,” sagde Buttigieg i går ifølge The New York Times.

Flere observatører af amerikansk politik peger på, at Buttigiegs udmeldelse vil give yderligere rygstød til Joe Bidens kampagne forud for morgendagens såkaldte Super Tuesday, hvor der stemmes i 14 stater, og hvor en tredjedel af Demokraternes delegerede er på spil.

Joe Biden sejrede stort i weekendens primærvalg i South Carolina, og han har dermed revitaliseret sit kandidatur.

I de seneste par uger har Bernie Sanders ellers lignet den klare favorit til Demokraternes nominering. Men Buttigiegs udmeldelse kan give problemer for Vermont-senatoren.

Således lyder analysen fra mange observatører. Og således lyder den også fra den siddende præsident, Donald Trump, der på Twitter kører sit eget kommentatorspor.