1. Mozzarella-himlen

Med meatpies som den officielle nationalret er det australske køkken i sig selv ikke noget at skrive hjem om.

Heldigvis har de mange immigranter medbragt deres bedste retter fra hjemlandet og gjort bydelen Surry Hills til Sydneys kulinariske epicenter.

Med japansk akkuratesse har de på Bar Ume forædlet og forfinet den klassiske amerikanske burger til en smagseksplosion med dertilhørende umami-krydrede fritter. Og på Vacanza Pizzeria vil de sprøde, næsten papirs-tynde pizzaer med garanti få dig til at glemme alt om, at du befinder dig flere tusinde kilometer fra Italien.

Her er de gode råvarer i centrum, og i den lille mozzarella-bar kan du frit vælge mellem de mange versioner af den velsmagende, bløde ost. Den simple pizza margarita har aldrig smagt så guddommeligt.

Bar Ume, 478 Bourke St, Surry Hills og Vacanza Pizzeria, 414 Bourke St, Surry Hills

2. Fuldskæg og friske pints

Klos op ad det Harry Potter-inspirerede Sydney University ligger det vibrerende boheme-kvarter Newtown.

For 150 år siden var det her, de lokale tog hen for at skyde kænguruer.

I dag har jagtmarkerne ændret sig markant. Ud over vintagebutikkerne, hul-i-væggen spisesteder og kaffebarer centreret omkring den graffitiudsmykkede King Street er Newtown det absolut bedste sted at gå ud. Især hvis du gerne vil slippe for de mange turister og hænge ud med de hippe sidneysiders.

Begynd i den gamle garage hos mikrobryggeriet Young Henrys. Her langer de velfriserede fuldskæg friske pints over disken, mens støjrocken fra højtalerne kastes frem og tilbage mellem de rå murstensvægge. Du kan også tage på en guidet rundvisning i det lille bryggeri, hvor du får lov til at smage på øllen direkte fra de rustfri bryggekar.

Young Henrys, 76 Wilford St, Newtown

3. Gå i Nick Caves fodspor på minigolfbanen

I begyndelsen af 1990’erne kunne man efter sigende lugte stanken fra toiletterne helt ud på gaden. Det var her, på spillestedet The Sandringham Hotel, at Nick Cave og bandet The Bad Seeds var fast inventar, inden de blev store.

Det er derfor lidt vemodigt, at disse historiske lokaler i dag er lavet om til en indendørs minigolfbane, men Holey Moley Golf Club er absolut et besøg værd.

At begive sig ud på de 18 huller er som at træde ind i en våd feberdrøm, og de opfindsomt udformede baner er en særdeles underholdende (og udfordrende) affære. Forsøg at få en hole-in-one i midten af tronen fra ’Game of Thrones’, der er smeltet sammen af golfkøller i stedet for svær.

Diriger dig gennem Homer Simpsons dagligstue og få suget din golfbold op i en strøm af chokolade i Willy Wonkas chokoladefabrik. Af respekt for stedets historie kan du slå golfbolden over et trommesæt.

Holey Moley Golf Club, 387 King St, Newtown

4. Blues under et gigantisk elghoved

Cocktailbaren Shady Pines Saloon behøver ikke at gøre reklame for sig selv.

Bag den anonyme hvide fordør i kvarteret Darlinghurst ligger nemlig et af byens mest populære vandhuller.

Det er sådan her, en rigtig westernbar bør se ud. Væggene er klistret til med udstoppede dyr, skilte og støvede antikviteter. Det eneste, du kan få at spise i baren, er jordnødder, men cocktaillisten og det imponerende udvalg af whisky skal nok holde dig travlt beskæftiget.

Man glemmer nemt tid og sted i den lille indelukkede kælder. Pludselig finder du dig selv i midten af en improviseret dansecirkel i et forgæves forsøg på at lave støvledans, når forskellige lokale country- og bluesbands spiller live hver søndag aften. Uanset hvad du gør, så pas på med at komme for tæt på det gigantiske elghoved.

Shady Pines Saloon, Shop 4, 256 Crown St, Darlinghurst

5. Falafel til morgenmad

Australierne elsker brunch, og på de fleste caféer kan du bestille morgenmad hele dagen.

På Kepos Street Kitchen har den israelske mesterkok Michael Rantissi dog valgt at gribe morgenmåltidet an på sin egen måde. Med udgangspunkt i de retter, han kan huske fra sin barndom, har han skabt en imponerende menu af rustikke, velsmagende versioner af de mellemøstlige klassikere.

Man skulle ikke tro det, men falafel eller Shakshuka er en overraskende god måde at starte dagen på. Skyl hele herligheden ned med en Crazy Bloody Mary. Nu er du en ægte sydneysider.

Kepos Street Kitchen, 96 Kepos Street, Redfern

Her skal du bo

Du kan få et dobbeltværelse på det hippe The Urban Newtown fra cirka 1.100 kroner pr. nat. Der er mange dyrere og billigere alternativer, uanset om du foretrækker hotel, hostels eller Airbnb.

Bedste tidspunkt

Tag afsted fra september til december for at undgå heden og alt for mange turister.

Sådan kommer du afsted

Fra Københavns Lufthavn kan du flyve til Sydney på 24 timer. Det koster omkring 8.000 kroner per person og kan gøres billigere, men så tager turen også længere tid.