Overnatningssted

Min kone Camilla og jeg plejer at bo på et lille hotel i det 3. arrondissement, som hedder Paradis, ikke noget fancy, men rigtig fine små værelser og med en god beliggenhed, hvorfra man kan gå til det meste. Vi har som regel det samme værelse, som ligger på øverste etage ind mod baggården. Der er helt roligt, men når man kigger ud af vinduet om morgenen, kan man fornemme, hvordan byen langsomt vågner.

Morgenmad

Mamiche (Boulangerie de Quartier) er et af byens bedste bagerier, og vi plejer at købe noget dejligt brød her og så spise det på bænken udenfor. Morgenkaffen drikkes på Dreamin Man, en lillebitte kaffebar, men med virkelig god kaffe og hyggelig stemning.

Hvis man gerne vil sidde lidt længere tid og nyde sin morgenmad, så er Buvette, Holy Belly eller Rose Bakery alle virkelig gode steder. Men de kan også være lidt overrendt af turister.

Frokost

Hvis det skal være helt enkelt og hurtigt, så spiser vi pho på Song Heng, på 3 Rue Volta i Chinatown. Man skal stå i kø for at komme ind og sidder ekstremt tæt ved små borde. De har kun to retter, til gengæld smager det helt suverænt og er billigt.

Søndagsfrokost skal man tage på Maison Sota, og den skal nydes over 3-4 timer. Det er et smukt sted med fantastisk mad, top betjening, skøn vin. Den bedste måde at bruge en søndag på.

Aktivitet

Hvis det er vinter, plejer vi at besøge museer, hvor især Palais de Tokyo er en af vores favoritter, men også Centre Pompidou og det lille Atelier Brancusi. Galleri Almine Rech er også en besøg værd. Ellers bruger vi mest af alt tiden på at gå rundt for at opleve byen, parkerne og suge indtrykkene til os.

Shopping

Hvis vi skulle til Paris lige nu, ville vi gå en tur forbi Louis Vuittons flagskibsbutik på Champs-Élysées for at se deres opsigtsvækkende facade, som er pyntet med prikker og en kæmpe figur lavet af den japanske kunstner Yayoi Kusama.

Vi er altid en tur i køkkenbutikken La Trésorerie på 11 Rue du Château d’Eau og en tur i Le Bon Marché, ligesom Buly 1803-butikken på 6 Rue Bonaparte også er et must.

Paris har desuden også en del fine vintage butikker.

Aftensmad

Uhh, der er så mange gode muligheder. Early June er en af vores nye favoritter. Da det er en slags konstant pop-up, hvor der hele tiden er nye kokke på besøg for at lave mad, afhænger det selvfølgelig af, hvem der er der den pågældende dag, men det plejer altid at være godt.

Septime er fantastisk, men kan være svær at få bord på. Til gengæld er der altid en chance for at få plads på deres fiskerestaurant Clamato, som ligger lige ved siden af.

Le Verre Volé, Le Servan og Clown Bar besøger vi også tit.

På vores næste tur til Paris kunne jeg virkelig godt tænke mig at tage en tur ud til restauranten Le Doyenne, der ligger lidt uden for byen, men som jeg har hørt rigtig godt om, og stedet ser virkelig skønt ud.

Drinks/natteliv

Jeg har faktisk ikke så meget erfaring med drinks og natteliv i Paris – vi går som regel på vinbar og drikker en masse vin. Her er Septime La Cave, Septimes vinbar, ret skøn.

Sidste gang, vi var afsted, havnede vi faktisk til en privatfest hos nogle folk, vi mødte på en vinbar, som inviterede os med til fest hos en af deres venner, hvilket var en ret sjov og unik oplevelse.

Når det kommer til drinks, skal man helt sikkert prøve Little Red Door: gode drinks og et fedt sted.