Disneyland. Et enkelt ord, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste voksne blot ved tanken om at vandre rundt en hel dag i et fantasiland blandt Peter Plys og Snehvide med en Disney-playliste på repeat som et ulideligt soundtrack til hele seancen, der nærmer sig tortur-lignende tilstande.

Godt nok har de fleste et forhold til Disneys univers, som de er blevet introduceret til i barndommen - men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man har lyst til at bruge en hel dag på at rende rundt og kramme Mickey Mouse og lytte til ‘Let It Go’ fra film-hittet ‘Frozen’.

Det var derfor med en vis forhåbning, at Euromans journalist takkede ja til Disneyland Paris’ invitation i anledning af, at forlystelsesparken lige nu har dedikeret parken til et Star Wars-tema kaldt ‘Season of the Force’, der er målrettet store som små fans af franchisen. Blandt Disney-prinsesser og Tigerdyret kan man nu også referencer til de populære ‘Star Wars’-film i Disneyland Paris - og det giver det første, spinkle håb om, at temaparken også kan blive tålelig for folk over 12 år.

Foto: Disneyland Paris

Når man bevæger sig rundt i Disneyland Paris, er man i hvert fald ikke i tvivl om, at parken har gjort en hæderlig indsats. Med ‘Season of the Force’ byder parken dens gæster på hele otte nye, intergalaktiske oplevelser - og de tæller alt fra et meet and greet med selveste Darth Vader og hans stormtroopers, der jævnligt patruljerer parken, til flere forlystelser holdt i ægte Star Wars-ånd.

Med den nye sæson byder Disneyland Paris på flere forlystelser holdt i 'Star Wars'-tema. Foto: Disneyland Paris

Fans kan eksempelvis netop nu opleve en opdateret version af rutschebanen Space Mountain, der i anledningen er blevet omdøbt Hyperspace Mountain - og som navnet antyder er forlystelsens intensitet forøget og giver besøgende følelsen af at rejse gennem rummet med lysets hastighed. I virkeligheden er der nærmere tale om en tophastighed på 71 km/t - men det er også rigeligt taget i betragtning, at 1) den byder på to loops, og 2) at du med en vis sandsynlighed netop har fordærvet en såkaldt Jedi-burger hos fastfood-restauranten Hyperion Videopolis.

Foto: Disneyland Paris

Siden den første ‘Star Wars’-film udkom i 1977, har det nok også været mange fans’ største drøm selv at opleve suset af at flyve med et rumskib. Det har man nu mulighed for med Disneyland Paris’ nye 3D-flysimulator, hvor robotten C-3PO - til tider usikkert - styrer Disneylands gæster igennem alt fra stormtrooper-angreb til et nervepirrende podrace, der kan betegnes som ‘Star Wars’-universets svar på Formel 1.

Under lysshowet 'A Galactic Celebration' kan du (gen)opleve noge af de mest ikoniske scener og karakterer fra 'Star Wars'. Foto: Disneyland Paris

Under ‘Season of the Force’ byder Disneyland også på to forskellige shows, hvor blandt andet Rey fra den seneste film ‘The Last Jedi’ og Chewbacca optræder. Mest imponerende er dog klart lysshowet ‘A Galactic Celebration’. På en mørk nattehimmel bliver Disneyland Paris oplyst af velkendte scener fra de eksisterende otte film - og i en sammenblanding af dramatiske lydeffekter og ‘Star Wars’-heltenes optræden på scenen bliver showet én stor hyldest til franchisen.

Foto: Disneyland Paris

For de hardcore 'Star Wars'-fans er Disneyland Paris' 'Season of the Force'-tema et must-see - og for alle er 'Season of the Force' et kærkomment, nyt præg på forlystelsesparken, som også kan få det lidt ældre publikum til at føle glæden ved Disney-universet.

Du kan opleve ‘Season of the Force’ i Disneyland Paris indtil 25. marts 2018.