Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

10 ting du (måske) ikke vidste om partilederne

Foto: Andreas Houmann

10 ting du (måske) ikke vidste om partilederne

I denne måneds udgave har Euroman samlet de danske toppolitikere til et historisk forside-foto. Og inde i magasinet kan du blive klogere på de mennesker, der i det nye år skal kæmpe om magten ved det kommende folketingsvalg. Her er et lille udpluk af facts, du (måske) ikke vidste om dem.

1. Anders Samuelsen har engang været med i Jeopardy. Han skulle nævne verdens største pattedyr med en lang snabel, men gik helt i sort og kom til at sige ’myresluger’. Resten af programmet gik lige så elendigt, og siden har han sagt nej til medvirke i alle slags quizzer. 

2. Pia Olsen Dyhr står op kl. 5 om morgenen (om vinteren bliver den kvart i seks) og løber seks kilometer med ’The very best of Dolly Parton’ i ørerne.

3. Søren Pape Poulsen modtog trusselbreve, efter at han havde været med til at lukke skoler som borgmester i Viborg. Han blev også hadeobjekt i en hel landsby, og til en fest var bordpynten nogle plastikbøtter med tidsler i og et animeret billede af Søren Pape Poulsen med djævleører.

4. Lars Løkke Rasmussen er engang blevet sendt hjem fra finanslovsforhandlingerne, så han kunne komme hjem til sin søns 18 års fødselsdag. Pia Kjærsgaard syntes, det var synd, at han ikke kunne være med og opfandt en krise, der udskød forhandlingerne.

5. Morten Østergaard har tabt 7,5 kg på 5:2-kuren siden januar 2014.6. Anders Samuelsen er tidligere eliteløber og har løbet syv maratonløb. Når han er i sin bedste form løber han det på under tre timer.

7. Både Søren Pape Poulsen, Pia Olsen Dyhr og Morten Østergaard går jævnligt i kirke.

8. Lars Løkke Rasmussen havde bihulebetændelse det meste af sin barndom. Fra 2. klasse og til efter han forlod folkeskolen blev han suget, punkteret og brændt tre gange om ugen hos en specialist.

9. Både Helle Thorning-Schmidt, Johanne Schmidt-Nielsen og Pia Olsen Dyhr er erklærede feminister.

10. Anders Samuelsen rører næsten aldrig spiritus. Han kaster op, når han bliver fuld, og det er fire år siden, han prøvede det sidst.

LÆS OGSÅ: Seks danske mænd: Den bedste bog jeg har læst i år

LÆS OGSÅ: Lars Løkke: Derfor valgte jeg at blive og kæmpe

LÆS OGSÅ: Mick Øgendahl: Humørsyg